Bluetooth Connectivity voor Danfoss NovoCon Actuator

7 May 2018

Danfoss heeft recentelijk de NovoCon digital actuator geïntroduceerd, ontwikkeld voor het dynamisch regelen van water in verwarming- en koelinstallaties van gebouwen. In combinatie met de AB-CM klep is deze actuator een efficiënte oplossing voor regelen en meten van waterstromen die goed past bij de regeltechnische infrastructuur van moderne gebouwen.

Om de voordelen van de NovoCon actuator verder te benutten ontwikkelt Evalan een Bluetooth Communicatie (“BLE”) uitbreiding voor de actuator. Door BLE conectivity aan de actuator toe te voegen ontstaan significante voordelen voor Danfoss. Voorbeelden daarvan zijn (A) directe aansluiting met innovaties in Smart Building technologie, (B) de mogelijkheid om kosten te besparen bij de installatie van de regeltechnische infrastructuur, door het elimineren van kabels en onderdelen, (C) de mogelijkheid om stand-alone regelsystemen aan te bieden voor het regelen van temperaturen in ruimtes zonder andere apparatuur en (D) de mogelijkheid om volledig te integreren in Evalan’s bGrid™ systeem, waarmee de NovoCon actuator strategische voordelen heeft bij nieuwe bGrid projecten.

Via BLE kan de actuator setpoints, kalibratie instructies, configuratie parameters en andere informatie ontvangen, en informatie aanleveren over de operationele condities van de klep. Deze uitwisseling gebeurt periodiek, maar kan bij sommige veranderingen ook instantaan gebeuren.

Danfoss Digital Actuator