Evalan en Deerns richten bGrid op

Evalan en Deerns hebben bGrid opgericht, een nieuw bedrijf dat Smart Building-oplossingen aanbiedt. bGrid helpt bedrijven om technologische ontwikkelingen een stap voor te blijven door gebouwen te ontwerpen die interactie met intelligentie combineren. Gebouwen die intelligent genoeg zijn om veranderingen te herkennen, te analyseren en erop te reageren.

bGrid is opgericht vanuit de overtuiging dat technologie een gebouw kan veranderen in de Personal Assistant van de gebruiker, waardoor werk efficiënter, aangenaam, veilig en duurzaam wordt. bGrid bereikt dit door de inzet van slimme sensornetwerken, die geïntegreerd zijn met het gebouwbeheersysteem enerzijds, en die interactie hebben met individuele gebruikers anderzijds. Dit levert functies op zoals slimme verlichting en klimaatbeheersing, het bijhouden van bedrijfsmiddelen (asset tracking) en het optimaliseren van de beveiliging. Het netwerk activeert Apps waarmee gebruikers collega’s kunnen vinden, lege bureaus kunnen vinden en vergaderzalen kunnen reserveren.

Een slim gebouw dat ondersteunt

bGrid is gevestigd in Amsterdam en wordt gemanaged door CEO Wouter Kok, voorheen directeur bij Deerns Nederland. “Een slim gebouw is een gebouw dat ademt, koestert en ondersteunt” geeft Kok zijn visie op bGrid weer. “Het gebouw reageert op de werkelijke behoeften van de gebruikers en faciliteert zijn gebruikers optimaal. Mogelijk gemaakt door continue interactie met de gebruikers en de omgeving.”

Smart building-technologie

Evalan is een innovatiebedrijf dat state-of-the-art IoT technologie levert op basis van real-time, draadloze metingen en monitoring. Deerns is een wereldwijd opererend onafhankelijk ingenieursbureau dat zich sinds 1928 richt op de wereld van onroerend goed. Evalan en Deerns werken al sinds 2010 samen aan Smart Building-technologie. Voor meer informatie, zie www.bgridsolutions.com. Voor meer informatie over Deerns, zie www.deerns.nl