Evalan Meet Fysieke Belasting Militair

In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Landmacht en de Universiteit van Twente, heeft Evalan de aftrap gedaan voor het ARMOR project. ARMOR is een Nationaal Technologie Project dat het ministerie van Defensie heeft gefinancierd.

In het ARMOR project wordt een nieuw systeem ontwikkeld dat de fysieke conditie, het uithoudingsvermogen en de veerkracht van militairen tijdens de training kan bepalen. Verschillende sensoren worden geïntegreerd in het systeem om verschillende fysiologische parameters van de soldaten te meten terwijl ze deelnemen aan training missies. De door deze sensoren verzamelde metingen worden verwerkt met geavanceerde algoritmen, ontwikkeld door het Nederlandse leger en de Universiteit van Twente (onderzoekscentrum voor Biomedische Technologie en Technische Geneeskunde, MIRA).

Het ARMOR systeem is bedoeld om het leger te ondersteunen bij het terugdringen van het aantal verwondingen dat militairen oploopt tijdens de training, en te helpen bij het optimaliseren van trainingsprogramma’s. Uiteindelijk kan het systeem ook worden gebruikt om de opleiding van soldaten te individualiseren. Een van de belangrijkste innovaties die is opgenomen in het systeem zijn de Evalan’s druksensoren. Deze sensor wordt geïntegreerd in de zool van de laarzen die worden gebruikt door het Nederlandse leger, en deze zal een continue monitoring van de lading die soldaten dragen mogelijk maken.

Evalan Meet Fysieke Belasting Militair