FDA Goedkeuring Sensemedic voor de VS

Evalan heeft goedkeuring gekregen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) om Sensemedic te distribueren en te verkopen in de Amerikaanse markt. Sensemedic is sinds 2007 beschikbaar in Europa, Azië en Afrika en wordt nu ook in de VS geïntroduceerd.

Patiënten begeleiden naar een beter innamepatroon

Sensemedic is een slim medicatie-herinneringssysteem dat therapietrouw kan bevorderen. Het systeem maakt gebruik van een eigen medicijndispenser met real-time communicatietechnologie. Deze dispenser controleert het inname gedrag van patiënten. De informatie die door de dispenser wordt verzameld, maakt het mogelijk om patiënten te herinneren om hun medicijnen te nemen als ze dat vergeten en helpt zorgverleners om patiënten te begeleiden en te ondersteunen van bestaand gedrag naar een beter innamepatroon.

Evalan helpt farmaceutische bedrijven en onderzoeksinstituten

Evalan biedt Sensemedic aan zorginstellingen, farmaceutische bedrijven en onderzoeksinstituten. De goedkeuring van de FDA is een belangrijke stap voor Sensemedic, aangezien er in de VS veel belangstelling is voor systemen die bijdragen aan het verbeteren van therapietrouw. Deze interesse komt enerzijds voort uit de wens om meer zelfmanagement in de patiëntenzorg te introduceren en anderzijds uit zorgen over stijgende kosten voor gezondheidszorg.