IoT-oplossingen op maat

Wij ontwikkelen, implementeren en beheren innovatieve IoT-oplossingen.

Van sensor tot user interface; wij zorgen dat het IoT-netwerk doet en levert jij ervan vraagt.

Onze IoT-oplossingen komen op twee manieren tot stand

De eerste manier: Wij werken samen met klanten aan oplossingen die optimaal aansluiten bij hun vragen en wensen.  Deze projecten starten op initiatief van een klant, om een probleem op te lossen of een proces te verbeteren. Bij het realiseren kunnen wij veelal gebruik maken van bestaande IoT modules uit ons portfolio, die we op maat aanpassen. Als dat niet kan creëren wij volledig nieuwe IoT oplossingen. Wij helpen onze klanten bij het vastleggen van de specificaties, ontwikkelen en certificeren de oplossing en kunnen deze daarna operationeel beheren of overdragen.

De tweede manier: Wij werken aan technologische verbeteringen die van belang zijn voor IoT, in R&D projecten met partners. Met deze technologie creëren wij nieuwe oplossingen voor de IoT markt, zoals modules of volledige end-to-end oplossingen. Deze worden veelal onder een eigen merknaam aangeboden. Voorbeelden daarvan zijn Sensemedic, SensiStep, bGrid en SmartEagle.

We zorgen dat de oplossing aansluit aan jouw wensen

Datamanagement en verwerking

Datamanagement is essentieel bij IoT. De verzamelde gegevens leveren vaak veel informatie en inzichten op. Wij helpen je om de maximale waarde uit de data te halen met behulp van datamining-technieken, machine learning, specifieke algoritmes en predictive analytics.

De gegevens worden gepresenteerd via een op maat gemaakte web portal. Deze web portal is geschikt voor computer en smartphone. De data kan direct gedeeld worden met uw bedrijfssysteem en kan volledig geïntegreerd worden indien nodig.

Daarmee:

  • Verhoogt de efficiëntie van operationele processen
  • Verbetert de prestaties van de machines
  • Verhoogt de efficiëntie van de logistieke activiteiten
  • Vermindert onnodige onderhoudstaken
  • Bespaart energie

Beheer van IoT-platformen

Is het IoT-platform eenmaal gerealiseerd en opgeleverd, dan kunnen we de systemen ook beheren en de performance daarvan optimaliseren.

Wij streven naar een langdurig partnerschap waarbij we waarde blijven toevoegen aan de systemen en processen van onze klanten.

Hoe en in hoeverre wij het netwerk beheren, bepaal jij. Ook dit aspect van onze dienstverlening is op maat. Het komt erop neer dat wij zorgen dat IoT-toepassingen:

  • Blijven werken
  • Veilig blijven werken
  • De data blijven leveren die jij nodig hebt

Wij beheren de techniek, zodat jij daar geen omkijken meer naar hebt.

Onze IoT-oplossingen zijn overal

IoT is niet iets van de toekomst. Het is van nu. Deze technologie acteert overal. Onze oplossingen worden op veel plekken ingezet met een grote diversiteit in toepassingen. Hier vind je drie voorbeelden:

ARMOR-monitor-meet-hittebelasting-militairen

Hittebelasting militairen meten met biometrische monitor

Het is onduidelijk wat het effect is van de zware trainingen en uitzendingen op de gezondheid van soldaten. Ministerie van Defensie heeft Evalan gevraagd om te helpen en samen hebben wij gewerkt aan de ontwikkeling van een biometrische monitor.

Voor het technologieproject ARMOR (Ambulant Registration of Military Operational Readiness System) hebben wij de Hitte Monitor ontwikkeld die verschillende lichamelijke metingen, zoals hartslag en gemiddelde lichaamstemperatuur, tot stand brengt.  Lees verder

Bierkwaliteit meten met telemonitoring

Bierkwaliteit meten met een telemonitoringsysteem Heineken

Eén van de grootste bierproducenten ter wereld ontwikkelde een innovatief biertapsysteem voor restaurants en bars. Dit omvatte ook een telemonitoringsysteem om de biervoorraad en bepaalde kwaliteitsparameters te kunnen meten.

Zij vroegen ons de meetgegevens betrouwbaarder en toegankelijker te maken. Wij verbeterden het systeem, voegden nieuwe functies toe en verhoogden de operationele performance. Daarna vervingen wij stap-voor-stap delen van het systeem met nieuw ontwikkelde alternatieven totdat uiteindelijk het gehele systeem vervangen was door een robuust en stabiel, state-of-the art telemonitoring systeem. Lees verder

Handicart verhuurt ongeveer 700 golfkarren, verspreid over 120 golfbanen in heel Nederland.

Fleet management voor bewegend bezit Handicart

Handicart verhuurt 700 golfkarren, verspreid over 120 golfbanen in heel Nederland. Zij zochten een oplossing voor het efficiënter beheren van hun vloot, het makkelijker onderhouden van de karren en de mogelijkheid tot online reserveren.

Wij ontwikkelden hiervoor op maat een fleet management-systeem. Handicart verzamelt nu op één locatie informatie over de operationele belasting van hun vloot, zoals voor elke kar het aantal gereden kilometers, acculaadcycli en energieverbruik. En klanten kunnen via een aanvulling op dit systeem ook golfkarren reserveren. Lees verder

Wat is jouw IoT-uitdaging?

Heb jij een IoT vraagstuk over het meten, monitoren, analyseren of aansturen van je systemen; we komen graag samen met jou tot een oplossing op maat.