Ontwikkeling, implementatie en beheer

IoT staat voor ‘Internet of Things’: het (tijdelijk) verbinden van apparaten met internet om gegevens uit te wisselen. Apparaten die met sensoren data verzamelen, objecten monitoren en processen managen.

Wij ontwikkelen, implementeren en beheren innovatieve IoT-oplossingen. Op maat gemaakt, van sensor tot user interface: we zorgen ervoor dat uw IoT-netwerk doet en levert wat u ervan vraagt.

Datamanagement en verwerking

Datamanagement is essentieel bij IoT. Want de verzamelde gegevens leveren vaak veel informatie en inzichten op. Met behulp van datamining-technieken, machine learning, specifieke algoritmes en predictive analytics, helpen wij u de maximale waarde uit uw data te halen.

Uw gegevens worden gepresenteerd via een op maat gemaakte web portal. Geschikt voor computer en smartphone. De data kan direct gedeeld worden met uw bedrijfssysteem en kan volledig geïntegreerd worden indien nodig.

Daarmee:

  • Verhoogt u de efficiëntie van uw operationele processen
  • Verbetert u de prestaties van uw machines
  • Verhoogt u de efficiëntie van uw logistieke activiteiten
  • Vermindert u onnodige onderhoudstaken
  • Bespaart u energie

Beheer van uw IoT-platform

Is uw IoT-platform eenmaal gerealiseerd en opgeleverd, dan kunnen we uw IoT-systemen ook beheren. En de performance daarvan optimaliseren.

Wij streven naar een langdurig partnerschap waarbij we waarde blijven toevoegen aan uw systemen en processen.

Hóe en in hoeverre wij uw netwerk beheren, bepaalt u. Ook dit aspect van onze dienstverlening is op maat. Maar het komt erop neer dat wij zorgen dat uw IoT-toepassingen:

  • Blijven werken
  • Veilig blijven werken
  • De data blijven leveren die u nodig heeft

Wij beheren uw techniek, zodat u daar geen omkijken meer naar heeft.

Oók voor uw bestaande IoT-toepassingen

Ook als u al een werkend IoT-platform heeft, kunt u bij ons terecht.

We helpen u om méér uit uw netwerk te halen. Door een betere verzameling van gegevens, communicatietechnologie, analyses, of een betere presentatie daarvan.

We kunnen ook het complete beheer van uw bestaande systeem overnemen. Op basis van uw wensen brengen we uw IoT naar een hoger niveau.

Onze IoT-oplossingen zijn overal

IoT is niet iets van de toekomst. Het is van nu. Deze technologie acteert overal. Onze oplossingen worden op veel plekken ingezet met een grote diversiteit in toepassingen. Bijvoorbeeld in deze 3 projecten:

Urenregistratiesysteem met RFID-reader

RFID tracking Shifter

Shifter levert tools voor personeelsplanning en tijdregistratie. Shifter zocht naar een oplossing die het registreren van de gewerkte uren eenvoudiger maakt voor de gebruikers van het systeem.

Wij ontwikkelden een RFID-readerterminal met 3G. Deze terminal scant en registreert de RFID-tags en stuurt deze gegevens draadloos door naar onze servers . Via een receiver applicatie, ook door ons ontwikkeld als deel van deze oplossing, worden de gegevens van de gescande tags real-time doorgestuurd naar de programma’s van Shifter. Lees verder

Bierkwaliteit meten met telemonitoring

Bierkwaliteit meten met een telemonitoringsysteem Heineken

Eén van de grootste bierproducenten ter wereld ontwikkelde een innovatief biertapsysteem voor restaurants en bars. Dit omvatte ook een telemonitoringsysteem om de biervoorraad en bepaalde kwaliteitsparameters te kunnen meten.

Zij vroegen ons de meetgegevens betrouwbaarder en toegankelijker te maken. Wij verbeterden het systeem, voegden nieuwe functies toe en verhoogden de operationele performance. Daarna vervingen wij stap-voor-stap delen van het systeem met nieuw ontwikkelde alternatieven totdat uiteindelijk het gehele systeem vervangen was door een robuust en stabiel, state-of-the art telemonitoring systeem. Lees verder

Handicart verhuurt ongeveer 700 golfkarren, verspreid over 120 golfbanen in heel Nederland.

Fleet management voor bewegend bezit Handicart

Handicart verhuurt 700 golfkarren, verspreid over 120 golfbanen in heel Nederland. Zij zochten een oplossing voor het efficiënter beheren van hun vloot, het makkelijker onderhouden van de karren en de mogelijkheid tot online reserveren.

Wij ontwikkelden hiervoor op maat een fleet management-systeem. Handicart verzamelt nu op één locatie informatie over de operationele belasting van hun vloot, zoals voor elke kar het aantal gereden kilometers, acculaadcycli en energieverbruik. En klanten kunnen via een aanvulling op dit systeem ook golfkarren reserveren. Lees verder

Wat is úw IoT-uitdaging?

Heeft u een IoT vraagstuk over het meten, monitoren, analyseren of aansturen van uw systemen; we komen graag samen met u tot een oplossing op maat.

We implementeren IoT-oplossingen voor:

Daarnaast werken wij samen met Philips, Bristol-Myers Squibb , Boehringer Ingelheim, GGD Gelderland Midden, GGD Utrecht, Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, Rode Kruis, Novartis, LUMC, Haga Ziekenhuis, Albert Schweitzer Ziekenhuis, SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland), Queen Mary University, AZ Dalmiaan, CHRU Tours, University of Zurich (UZH), SICS (Swedish Institute of Computer Science), Czech Technical University Prague en VU (Vrije Universiteit Amsterdam).