Evalan in top van 100 meest innovatieve bedrijven in Nederland

Evalan is door de Nederlandse Kamer van Koophandel erkend als een van de 100 meest innovatieve bedrijven in Nederland. Deze erkenning werd gegeven voor de ontwikkeling van Evalan’s SensiStep.

IoT-Oplossingen op maat

 

SensiStep is een systeem dat patiënten helpt te revalideren na heup, enkel of been chirurgie. Deze patiënten moeten gewoonlijk het belasten van hun gewonde ledemaat beperken. SensiStep bewaakt deze belasting met een innovatieve kracht sensor en begeleidt de patiënt naar een optimaal belastingspatroon tijdens de revalidatie door continue feedback te geven. Naast de krachtsensor bestaat het systeem uit een sensor armband die gegevens doorgeeft en een app. Het systeem wordt ondersteund door een Web Portal, dat zorgprofessionals in staat stelt om patiënten op afstand te monitoren. Datacommunicatie is draadloos via Bluetooth en Wi-Fi.

SensiStep is ontwikkeld in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Utrecht en Pontes Medical. Het kreeg een CE-certificering in december 2013 en sinds die datum wordt het aangeboden aan fysiotherapeuten. SensiStep is later dit jaar klaar voor de uitrol naar andere zorgprofessionals.