“IoT-beveiliging is een kunst op zich”

Hoe creëer en onderhoud je een goed beveiligingskader? En hoe houd je het IoT-systeem veilig terwijl het bedrijf opschaalt? We hebben innovatiemanager Jaap Kautz een paar vragen gesteld over IoT-beveiliging.

Senior software engineer Mattia: “Evalan staat voor samenwerking”

Voor dit interview vroegen we Mattia het hemd van het lijf. Wat vindt hij van zijn rol binnen Evalan en waar is hij het meest trots op?

Je klantenservice proactief maken? Denk eens aan IoT

Support issues in de B2B-wereld zijn complex. Onderzoek van Teamsupport wijst uit dat een oplossing bij het eerste contact, de first contact resolution (FCR), in B2B-situaties minder vaak voorkomt dan bij B2C

Wearables bieden veiligheid in zware werkomgevingen

Bij fysiek zware beroepen heeft veiligheid de hoogste prioriteit. Wearables kunnen helpen bij het ontwikkelen van nieuwe manieren om de veiligheid te waarborgen zonder in te boeten op prestaties.

Van puntoplossingen tot brede digitale transformatie

De implementatie van IoT verliep traag. De eerste IoT-oplossingen werden midden jaren 80 gerealiseerd maar de grootschalige adoptie van deze technologie is pas onlangs begonnen. Omdat de kosten sinds die begindagen zijn gedaald en blijven dalen, zijn er steeds meer toepassingen mogelijk.

Zorg op afstand: technologie ontwikkelt zich razendsnel

De afgelopen maanden liet Covid-19 liet zien dat we er nog niet zijn als het gaat om zorg op afstand. Toch is er op technologievlak veel vooruitgang geboekt. Er is veel mogelijk, maar zijn de zorgprofessionals en de maatschappij er wel klaar voor?

Wearables inzetten om sportprestaties te verbeteren

In de sport is het verhogen van het prestatieniveau essentieel voor succes. Stakeholders zoals clubs, coaches en atleten investeren steeds meer in technologie om de kansen op winst te vergroten. Een van de technologieën die daarbij terrein wint, is wearable technologie.

Zorgverleners ontlasten met inzet van wearable technologie

Met de komst van het nieuwe coronavirus is er een versnelling te zien in de inzet van technologische oplossingen in de gezondheidszorg. Een voorbeeld van een technologisch product dat veel kan bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit in de zorg, is de wearable.

Evalan ontvangt licentie van US Army voor gebruik van ECTemp-technologie

De United States Army heeft technologie ontwikkeld waarmee de lichaamstemperatuur van militairen kan worden bepaald uit de hartslagfrequentie. Deze ECTemp-technologie is het resultaat van decennia onderzoek en testen aan de U.S. Army Research Institute of Environmental Medicine.

IoT-connectiviteit nu ook op zee mogelijk

Het mobiel bereik is uitgebreid naar driehonderd kilometer voorbij de Nederlandse kust. Dit biedt allerlei nieuwe mogelijkheden voor IoT en organisaties op zee. In dit artikel belichten we drie maritieme toepassingen waar IoT waarde toevoegt.

Terugblik op 2020: “Uitdagingen vertalen zich in creatieve oplossingen”

Is 2020 een jaar om snel te vergeten? Dat niet. Maar het is een jaar geweest waar we van leren, dat mag duidelijk zijn. Samen met Evalan CEO Henk Schwietert blikken we terug op 2020.

Beheer een Modbus-device vanuit de Cloud

Met de komst van Device Twins is het nog makkelijker geworden om Modbus-apparaten vanuit de Cloud te beheren. Hoe dit in zijn werk gaat, wordt uitgelegd in deze blog.

Alles wat je altijd al wilde weten over IoT

Je hebt natuurlijk wel eens van IoT gehoord, maar nu wil je echt weten wat het is en hoe je het kan toepassen op jouw organisatie. En wil je erachter komen hoe data wordt beveiligd en wat je er mee kunt? In deze blog geeft Henk Schwietert antwoord op de meest gestelde vragen over IoT.

De voordelen van een data-gedreven organisatie

Technologische vooruitgang zorgt ervoor dat IoT-oplossingen makkelijker te implementeren zijn. De technologie wordt immers steeds goedkoper, geavanceerder en breder beschikbaar. Hierdoor wordt voor steeds meer sectoren de deur geopend om te profiteren van IoT data.

Nieuw spieranalysesysteem voor sarcopenie

Samen met de Uppsala Universiteit in Zweden en het MUMC in Maastricht is Evalan het MAS project gestart. Tijdens dit project wordt een spieranalysesysteem ontwikkeld dat door middel van microgolven de dichtheid van spieren meet.

Evalan sluit zich aan bij het Design Partner Ecosysteem van Microchip Technology

BACE, de nieuwe IoT-connectiviteitsoplossing van Evalan, gebruikt Microchip’s CryptoAuthentication™ secure element, de ATECC608B TrustFLEX, om haar IoT-oplossing te beveiligen.

Gezonde werkomgeving creëren met CO2-sensoren

Evalan heeft om het CO2-gehalte te meten een end-to-end IoT-oplossing ontwikkeld met een CO2-sensor. De CO2-metingen die je met een CO2-sensoren verzameld, geven het inzicht waarmee je kantoorruimtes optimaal gezond maakt en houdt, zodat medewerkers plezierig en veilig blijven werken.

Evalan gaat samenwerking aan met KPN

Evalan heeft met KPN een overeenkomst gesloten voor IoT Connectivity. Als onderdeel van deze overeenkomst voegt KPN Evalan’s IoT oplossingen toe aan haar ‘KPN Things Device catalogus’. Met de toevoeging van Evalan’s IoT Modules, die communiceren via LTE-M, breidt KPN de device catalogus uit naar toepassingen die niet kunnen worden bediend met LoRa, zoals IoT toepassingen voor mobiele assets. Evalan sluit met deze stap aan op een waardevol platform waarmee producten nationaal en internationaal aan de IoT markt aangeboden kunnen worden.

Evalan levert 250 nieuwe Check-In Terminals aan Handicart

Om de Handicarts goed te kunnen beheren, heeft Evalan een betaal- en fleetmanagementsysteem ontwikkeld waarmee Stichting Handicart de vloot op afstand kan managen en de verhuur van de carts makkelijker kan regelen. Dit fleetmanagementsysteem bestaat uit een Portal en RFID terminals waarmee gebruikers reserveringen kunnen maken en kunnen inchecken. Het systeem wordt naar tevredenheid gebruikt en is onlangs uitgebreid met nieuwe functies. De techniek van de huidige terminals stamt uit 2014. Om nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken heeft Handicart Evalan gevraagd 250 nieuwe terminals te leveren.

Ontwikkeling van energietechnologie binnen EU-project met succes afgerond

Evalan heeft deelgenomen aan het Europese project Energy for Smart Objects (EnSO). Het project, dat onlangs met succes is afgerond, richtte zich op een onmisbaar onderdeel van een IoT-apparaat, namelijk energie. Het doel van het project was om Autonomous Micro Energy Sources (AMES) voor IoT-devices te ontwikkelen om met zo min mogelijk energie de gebruiksduur van de batterij te verlengen. Evalan creëerde naar aanleiding van dit project een Smart Care-oplossing die bestaat uit de combinatie van een draadloos sensornetwerk én een wearable sensor die verschillende lichamelijke parameters monitort. De focus lag hierbij op het verminderen van het energieverbruik van zowel de wearable sensor als van de bGrid node, de sensor die de basis vormt van het gelijknamige draadloze sensornetwerk, oftewel het smart building systeem.

Engineer Jasper aan het woord: “Platte structuur, fijne sfeer en fascinerende projecten.”

Het team van Evalan bestaat voornamelijk uit ontwikkelaars met specialisaties in elektrotechniek, software engineering, werktuigbouwkunde en industrieel ontwerp. Een van onze software engineers is Jasper. Tien jaar geleden begon hij bij Evalan als stagiair en inmiddels is hij software developer voor verschillende projecten. Hij weet als geen ander hoe het bedrijf de afgelopen tien jaar veranderd is. We vragen hem naar zijn uitdagingen, hoogtepunten en mijlpalen.

IoT-technologie kan helpen om de gezondheidszorg te verbeteren

IoT speelt een steeds grotere rol in ons leven. Onze huizen, telefoons en steeds meer van onze apparaten communiceren met elkaar. Het heeft ook impact op verschillende sectoren, waaronder de gezondheidszorg. Professionals in de gezondheidszorg beginnen zich steeds meer te realiseren hoe slimme technologie de zorg op verschillende manieren kan verbeteren. Twee belangrijke IoT- oplossingen spelen hierbij een grote rol: embedded monitoringsystemen en slimme infrastructuur.

De uitdaging van een nieuwe baan in coronatijden: Sofia vertelt over haar ervaringen

Stel je eens voor dat je aan een nieuwe baan begint in een onbekende stad die in intelligente lockdown gaat om de verspreiding van het COVID-19 virus in te perken. Dit overkwam Sofia Perez-Simbor. Sofia is vanuit Spanje naar Nederland gekomen om bij Evalan aan de slag te gaan als Development Engineer, niet wetende dat op dat moment coronamaatregelen zouden worden ingesteld en sociaal contact moest worden vermeden. In dit interview vertelt Sofia hoe zij dit heeft ervaren, wat zij deed voordat ze naar Amsterdam kwam en wat ze van haar functie bij Evalan vindt.

Technologie biedt ondersteuning bij anderhalvemetersamenleving

De gevolgen van het Covid-19 virus zullen lang merkbaar zijn in de samenleving. De crisisfase is voorbij, maar het coronavirus is helaas nog niet uit ons land verbannen. De vraag is dan ook hoe we een veilige samenleving kunnen inrichten waar corona een onderdeel van blijft uitmaken. Hoe pakken we dit aan? Jaap Kautz, Senior Solutions Engineer bij Evalan, licht een aantal IoT-oplossingen toe.