IoT-connectiviteit nu ook op zee mogelijk

Het mobiel bereik is uitgebreid naar driehonderd kilometer voorbij de Nederlandse kust. Dit biedt allerlei nieuwe mogelijkheden voor IoT en organisaties op zee. In dit artikel belichten we drie maritieme toepassingen waar IoT waarde toevoegt.

Terugblik op 2020: “Uitdagingen vertalen zich in creatieve oplossingen”

Is 2020 een jaar om snel te vergeten? Dat niet. Maar het is een jaar geweest waar we van leren, dat mag duidelijk zijn. Samen met Evalan CEO Henk Schwietert blikken we terug op 2020.

Beheer een Modbus-device vanuit de Cloud

Met de komst van Device Twins is het nog makkelijker geworden om Modbus-apparaten vanuit de Cloud te beheren. Hoe dit in zijn werk gaat, wordt uitgelegd in deze blog.

Alles wat je altijd al wilde weten over IoT

Je hebt natuurlijk wel eens van IoT gehoord, maar nu wil je echt weten wat het is en hoe je het kan toepassen op jouw organisatie. En wil je erachter komen hoe data wordt beveiligd en wat je er mee kunt? In deze blog geeft Henk Schwietert antwoord op de meest gestelde vragen over IoT.

De voordelen van een data-gedreven organisatie

Technologische vooruitgang zorgt ervoor dat IoT-oplossingen makkelijker te implementeren zijn. De technologie wordt immers steeds goedkoper, geavanceerder en breder beschikbaar. Hierdoor wordt voor steeds meer sectoren de deur geopend om te profiteren van IoT data.

Nieuw spieranalysesysteem voor sarcopenie

Samen met de Uppsala Universiteit in Zweden en het MUMC in Maastricht is Evalan het MAS project gestart. Tijdens dit project wordt een spieranalysesysteem ontwikkeld dat door middel van microgolven de dichtheid van spieren meet.

Evalan sluit zich aan bij het Design Partner Ecosysteem van Microchip Technology

BACE, de nieuwe IoT-connectiviteitsoplossing van Evalan, gebruikt Microchip’s CryptoAuthentication™ secure element, de ATECC608B TrustFLEX, om haar IoT-oplossing te beveiligen.

Gezonde werkomgeving creëren met CO2-sensoren

Evalan heeft om het CO2-gehalte te meten een end-to-end IoT-oplossing ontwikkeld met een CO2-sensor. De CO2-metingen die je met een CO2-sensoren verzameld, geven het inzicht waarmee je kantoorruimtes optimaal gezond maakt en houdt, zodat medewerkers plezierig en veilig blijven werken.

Evalan gaat samenwerking aan met KPN

Evalan heeft met KPN een overeenkomst gesloten voor IoT Connectivity. Als onderdeel van deze overeenkomst voegt KPN Evalan’s IoT oplossingen toe aan haar ‘KPN Things Device catalogus’. Met de toevoeging van Evalan’s IoT Modules, die communiceren via LTE-M, breidt KPN de device catalogus uit naar toepassingen die niet kunnen worden bediend met LoRa, zoals IoT toepassingen voor mobiele assets. Evalan sluit met deze stap aan op een waardevol platform waarmee producten nationaal en internationaal aan de IoT markt aangeboden kunnen worden.

Evalan levert 250 nieuwe Check-In Terminals aan Handicart

Om de Handicarts goed te kunnen beheren, heeft Evalan een betaal- en fleetmanagementsysteem ontwikkeld waarmee Stichting Handicart de vloot op afstand kan managen en de verhuur van de carts makkelijker kan regelen. Dit fleetmanagementsysteem bestaat uit een Portal en RFID terminals waarmee gebruikers reserveringen kunnen maken en kunnen inchecken. Het systeem wordt naar tevredenheid gebruikt en is onlangs uitgebreid met nieuwe functies. De techniek van de huidige terminals stamt uit 2014. Om nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken heeft Handicart Evalan gevraagd 250 nieuwe terminals te leveren.

Ontwikkeling van energietechnologie binnen EU-project met succes afgerond

Evalan heeft deelgenomen aan het Europese project Energy for Smart Objects (EnSO). Het project, dat onlangs met succes is afgerond, richtte zich op een onmisbaar onderdeel van een IoT-apparaat, namelijk energie. Het doel van het project was om Autonomous Micro Energy Sources (AMES) voor IoT-devices te ontwikkelen om met zo min mogelijk energie de gebruiksduur van de batterij te verlengen. Evalan creëerde naar aanleiding van dit project een Smart Care-oplossing die bestaat uit de combinatie van een draadloos sensornetwerk én een wearable sensor die verschillende lichamelijke parameters monitort. De focus lag hierbij op het verminderen van het energieverbruik van zowel de wearable sensor als van de bGrid node, de sensor die de basis vormt van het gelijknamige draadloze sensornetwerk, oftewel het smart building systeem.

Engineer Jasper aan het woord: “Platte structuur, fijne sfeer en fascinerende projecten.”

Het team van Evalan bestaat voornamelijk uit ontwikkelaars met specialisaties in elektrotechniek, software engineering, werktuigbouwkunde en industrieel ontwerp. Een van onze software engineers is Jasper. Tien jaar geleden begon hij bij Evalan als stagiair en inmiddels is hij software developer voor verschillende projecten. Hij weet als geen ander hoe het bedrijf de afgelopen tien jaar veranderd is. We vragen hem naar zijn uitdagingen, hoogtepunten en mijlpalen.

IoT-technologie kan helpen om de gezondheidszorg te verbeteren

IoT speelt een steeds grotere rol in ons leven. Onze huizen, telefoons en steeds meer van onze apparaten communiceren met elkaar. Het heeft ook impact op verschillende sectoren, waaronder de gezondheidszorg. Professionals in de gezondheidszorg beginnen zich steeds meer te realiseren hoe slimme technologie de zorg op verschillende manieren kan verbeteren. Twee belangrijke IoT- oplossingen spelen hierbij een grote rol: embedded monitoringsystemen en slimme infrastructuur.

De uitdaging van een nieuwe baan in coronatijden: Sofia vertelt over haar ervaringen

Stel je eens voor dat je aan een nieuwe baan begint in een onbekende stad die in intelligente lockdown gaat om de verspreiding van het COVID-19 virus in te perken. Dit overkwam Sofia Perez-Simbor. Sofia is vanuit Spanje naar Nederland gekomen om bij Evalan aan de slag te gaan als Development Engineer, niet wetende dat op dat moment coronamaatregelen zouden worden ingesteld en sociaal contact moest worden vermeden. In dit interview vertelt Sofia hoe zij dit heeft ervaren, wat zij deed voordat ze naar Amsterdam kwam en wat ze van haar functie bij Evalan vindt.

Technologie biedt ondersteuning bij anderhalvemetersamenleving

De gevolgen van het Covid-19 virus zullen lang merkbaar zijn in de samenleving. De crisisfase is voorbij, maar het coronavirus is helaas nog niet uit ons land verbannen. De vraag is dan ook hoe we een veilige samenleving kunnen inrichten waar corona een onderdeel van blijft uitmaken. Hoe pakken we dit aan? Jaap Kautz, Senior Solutions Engineer bij Evalan, licht een aantal IoT-oplossingen toe.

IoT-device laat werknemers en bezoekers op veilige afstand bewegen

Ook al zijn de corona-maatregelen iets versoepeld, de anderhalvemetersamenleving zal nog een lange tijd blijven bestaan. Wat betekent dit voor het moment dat iedereen weer naar het werk mag? Hoe zorgen we ervoor dat we de juiste afstand blijven houden van onze collega’s? En hoe krijgen we gevoel bij wat nou precies anderhalve meter is? De Proximity badge is het antwoord op deze vragen.

Werkplekbezetting monitoren met SmartEagle – Video

Samen met Arend van de Stadt hebben wij een IoT-oplossing ontwikkelt die de werkplekbezetting meet, de SmartEagle.

Dit zijn de IoT-trends van 2020

IoT gaat in 2020 in meerdere opzichten een grote rol spelen. Steeds meer organisaties laten de fase van kennis vergaren achter zich en gaan aan de slag met eerste implementaties en pilots. Daarnaast zijn er steeds meer toepassingen mogelijk. Welke trends staan hierbij centraal? Wij lichten er hier 5 toe.

Evalan overhandigt duizend ARMOR systemen aan Defensie

Twee jaar geleden is Evalan benaderd door het Ministerie van Defensie om te helpen met de ontwikkeling van een wearable device dat oververhitting tegengaat. Sindsdien is er gewerkt aan de technologie en is het device getest in verschillende trainingssituaties en is het product verder verbeterd. Op 1 februari 2020 heeft Evalan de eerste duizend sensoren geleverd aan het Nederlandse leger.

Benut jouw organisatie IIoT data wel optimaal?

Met behulp van the Industrial Internet of Things (IIoT) is het mogelijk voor fabrikanten om hun bedrijven efficiënter te laten draaien. Maar hoe zorg je ervoor dat je op de juiste manier data analyseert om digitale transformatie en vooruitgang te garanderen?

“Samenwerking leidt tot resultaten”

Het jaar 2019 is bijna voorbij en daarom blikt onze ceo, Henk Schwietert, terug op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogtepunten? Wat zijn de vooruitzichten voor 2020? In dit interview geeft Henk antwoord op deze vragen.

Evalan ontvangt dankbetuiging van de minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten

Op de Dag van de Ondernemer organiseert het Ministerie van Defensie werkbezoeken aan innovatieve bedrijven die een bijdrage leveren aan oplossingen voor het leger, waaronder het IoT-bedrijf Evalan.

“IoT laat mensen dingen beter, sneller en kostenefficiënter doen.”

Onze wereld bestaat meer en meer uit nieuwe slimme oplossingen en IoT-devices. Waar komt het begrip IoT vandaan en hoe is het uitgegroeid tot wat het nu is? In deze blog vertelt Henk Schwietert, CEO van Evalan, alle ins en outs over dit onderwerp.

IoT-fleetmanagementsysteem leidt verhuur en onderhoud Handicart golfkarren in goede banen

Evalan heeft voor Stichting Handicart een fleetmanagementsysteem ontwikkeld waarmee zij hun vloot op afstand kunnen monitoren. Stichting Handicart is een organisatie die het mogelijk maakt voor mindervalide golfers om de sport te blijven uitoefenen. Door middel van golfkarren, Handicarts, blijft deze groep mobiel en kunnen zij blijven genieten van het golfspel. De Stichting groeit sterk en beschikt inmiddels over meer dan 760 Handicarts, verspreid over 113 clubs. Om het managen van deze golfkarren te vergemakkelijken, heeft Evalan onder de naam ‘Mijn Handicart’ een IoT-systeem ontwikkeld dat de vloot op afstand managet en de verhuur van de karren in goede banen leidt.