Veiligheidscentrum Spinel zet hittemonitor ARMOR in bij trainingen brandweer

Om de veiligheid van de brandweer te waarborgen, wordt hittemonitor ARMOR ingezet zodat zij kunnen blijven trainen op het hoogst mogelijke fysieke niveau, met behoud van veiligheidsnormen.

Bespaar energie met CO2 sensoren

De concentratie kooldioxide (CO2) varieert met het aantal en het activiteitsniveau van mensen in een bepaalde ruimte in een gebouw. Een te hoge concentratie kan leiden tot vermoeidheid en verminderde concentratie – of erger nog, ‘Sick Building Syndrome’

Hoe het energieverbruik van HVAC-systemen te verminderen?

De nieuwe duurzaamheidsdoelen van het Klimaatakkoord richten de focus op het verminderen van het totale energieverbruik van HVAC-systemen. Met behulp van IoT kan dit moeiteloos.

Terug naar kantoor: Zo creëer je een veilige omgeving

De Nederlandse samenleving gaat langzaamaan open en dat betekent dat medewerkers weer naar kantoor mogen. Bedrijven zijn druk bezig met terugkeerplannen na de coronapandemie waarin er een andere manier van werken ontstond. In veel sectoren willen de werknemers dan ook na de crisis de optie houden om vanuit huis te werken. Om werknemers weer naar het kantoor te trekken is het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving van belang. IoT biedt hier mogelijkheden.

Koude keten beter handhaven met IoT

In de koude keten, de koeling van producten tijdens de opslag en het transport, is het beheren en controleren van de productconditie de grootste uitdaging. In dit logistieke proces is het van belang om optimale kwaliteit te garanderen wanneer goederen op hun bestemming aankomen en hiermee verspilling te voorkomen.

De vier voordelen van een data driven gebouw

De digitale revolutie maakt dat het voor bouwbedrijven steeds eenvoudiger wordt om data te verzamelen, analyseren en nieuwe inzichten op te doen. Nieuwe inzichten ontstaan vaak op veel meer terreinen dan initieel gedacht. Waar kun je aan denken als je aan de slag wil met data?

Beter beheren van HVAC-systeem met IoT

Ervaar jij onnodig hoge energiekosten doordat je ruimtes verwarmt die niet gebruikt worden? Of krijg je weleens klachten over een benauwde lucht? Dan wil je het HVAC (heating, ventilation en air conditioning)-systeem vast beter beheren en zorgen voor minder energieverbruik en daarmee lagere energiekosten en verbetering van comfort.

IoT en netto-nul emissies

Er is veel technologie nodig om de doelstellingen voor de reductie van de uitstoot van broeikasgassen te halen. En IoT is er een van. Lees in dit artikel hoe IoT kan helpen om het elektriciteitsnet beter te beheren en netto-nul emissies te realiseren.

Regelmatig meten met IoT levert meer waarde op

Continu monitoren met lage resolutie met IoT brengt meer waarde op dan niet-frequente nauwkeurige metingen. Hoe werkt dit? In dit artikel belichten we hoe doorlopende dataverzameling kan leiden tot betere werkprocessen.

“IoT-beveiliging is een kunst op zich”

Hoe creëer en onderhoud je een goed beveiligingskader? En hoe houd je het IoT-systeem veilig terwijl het bedrijf opschaalt? We hebben innovatiemanager Jaap Kautz een paar vragen gesteld over IoT-beveiliging.

Senior software engineer Mattia: “Evalan staat voor samenwerking”

Voor dit interview vroegen we Mattia het hemd van het lijf. Wat vindt hij van zijn rol binnen Evalan en waar is hij het meest trots op?

Je klantenservice proactief maken? Denk eens aan IoT

Support issues in de B2B-wereld zijn complex. Onderzoek van Teamsupport wijst uit dat een oplossing bij het eerste contact, de first contact resolution (FCR), in B2B-situaties minder vaak voorkomt dan bij B2C

Wearables bieden veiligheid in zware werkomgevingen

Bij fysiek zware beroepen heeft veiligheid de hoogste prioriteit. Wearables kunnen helpen bij het ontwikkelen van nieuwe manieren om de veiligheid te waarborgen zonder in te boeten op prestaties.

Van puntoplossingen tot brede digitale transformatie

De implementatie van IoT verliep traag. De eerste IoT-oplossingen werden midden jaren 80 gerealiseerd maar de grootschalige adoptie van deze technologie is pas onlangs begonnen. Omdat de kosten sinds die begindagen zijn gedaald en blijven dalen, zijn er steeds meer toepassingen mogelijk.

Zorg op afstand: technologie ontwikkelt zich razendsnel

De afgelopen maanden liet Covid-19 liet zien dat we er nog niet zijn als het gaat om zorg op afstand. Toch is er op technologievlak veel vooruitgang geboekt. Er is veel mogelijk, maar zijn de zorgprofessionals en de maatschappij er wel klaar voor?

Wearables inzetten om sportprestaties te verbeteren

In de sport is het verhogen van het prestatieniveau essentieel voor succes. Stakeholders zoals clubs, coaches en atleten investeren steeds meer in technologie om de kansen op winst te vergroten. Een van de technologieën die daarbij terrein wint, is wearable technologie.

Zorgverleners ontlasten met inzet van wearable technologie

Met de komst van het nieuwe coronavirus is er een versnelling te zien in de inzet van technologische oplossingen in de gezondheidszorg. Een voorbeeld van een technologisch product dat veel kan bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit in de zorg, is de wearable.

Evalan ontvangt licentie van US Army voor gebruik van ECTemp-technologie

De United States Army heeft technologie ontwikkeld waarmee de lichaamstemperatuur van militairen kan worden bepaald uit de hartslagfrequentie. Deze ECTemp-technologie is het resultaat van decennia onderzoek en testen aan de U.S. Army Research Institute of Environmental Medicine.

IoT-connectiviteit nu ook op zee mogelijk

Het mobiel bereik is uitgebreid naar driehonderd kilometer voorbij de Nederlandse kust. Dit biedt allerlei nieuwe mogelijkheden voor IoT en organisaties op zee. In dit artikel belichten we drie maritieme toepassingen waar IoT waarde toevoegt.

Terugblik op 2020: “Uitdagingen vertalen zich in creatieve oplossingen”

Is 2020 een jaar om snel te vergeten? Dat niet. Maar het is een jaar geweest waar we van leren, dat mag duidelijk zijn. Samen met Evalan CEO Henk Schwietert blikken we terug op 2020.

Beheer een Modbus-device vanuit de Cloud

Met de komst van Device Twins is het nog makkelijker geworden om Modbus-apparaten vanuit de Cloud te beheren. Hoe dit in zijn werk gaat, wordt uitgelegd in deze blog.

Alles wat je altijd al wilde weten over IoT

Je hebt natuurlijk wel eens van IoT gehoord, maar nu wil je echt weten wat het is en hoe je het kan toepassen op jouw organisatie. En wil je erachter komen hoe data wordt beveiligd en wat je er mee kunt? In deze blog geeft Henk Schwietert antwoord op de meest gestelde vragen over IoT.

De voordelen van een data-gedreven organisatie

Technologische vooruitgang zorgt ervoor dat IoT-oplossingen makkelijker te implementeren zijn. De technologie wordt immers steeds goedkoper, geavanceerder en breder beschikbaar. Hierdoor wordt voor steeds meer sectoren de deur geopend om te profiteren van IoT data.

Nieuw spieranalysesysteem voor sarcopenie

Samen met de Uppsala Universiteit in Zweden en het MUMC in Maastricht is Evalan het MAS project gestart. Tijdens dit project wordt een spieranalysesysteem ontwikkeld dat door middel van microgolven de dichtheid van spieren meet.