Evalan manages the Smart Infrastructure of Unilever’s US Head Office

Evalan contributed to the development of a state-of-the-art Head Office for Unilever in the US. The office, based in Englewood Cliffs, represents the workplace of the future, with open and shared spaces connected by sensors giving insight into the use of each floor. The Head Office was opened in 2018. Evalan manages the data and will add new functions to the sensor-system.

Sustainable energy, user efficiency and service optimization

Evalan manages the Smart Infrastructure of Unilever’s US Head OfficeSince 2015 Evalan, together with partners such as Edge Technologies, developed a smart building sensor-system to help sustainable energy consumption, user efficiency and service optimization. The sensor-system, also known as bGrid, is a wireless Bluetooth-system that collects data from the building and controls lights. Evalan delivered the bGrid-system to Unilever and implemented 15.000 sensors in the 325.000-square-foot building. The sensor-system allows building operators to optimize the use of each space based on real-time data. The Bluetooth-system interacts with a mobile app and users of the app can personalize the lighting and find empty work areas and meeting rooms.

‘Working in a very agile way’

In 2018, the implementation of the smart infrastructure in the building was realized. Now, Evalan helps Unilever to manage the system and to realize additional functions for the building. Ian Dunning, Workplace Director of Unilever North America, addresses the smart infrastructure and the efficiency it brings about: “For me probably the most unique feature in this building is the smart technology. We have about 3.500 devices around the building. They interact with your mobile phone and the application on it; you can be found, you can find colleagues and that really drives a new way of working, with people working in a very very agile way”.

New functions

Monitoring workspace occupation is one of the new functions that will be developed in 2019. It detects people in a workspace, to determine whether the space is available or occupied. The system also recognizes whether there are any personal belongings in the workspace to indicate that the person has temporarily left the workspace but is still using it. For Unilever this will provide real-time insight into the actual use of each workspace.

Werkplek bezet? Check het met SmartEagle.

Iedereen herkent het. Je zoekt een plek om te werken, studeren of vergaderen maar alle plekken zijn bezet wanneer je aankomt. Hoe vroeg je ook bent, de meeste plekken zijn vaak al vergeven en dus moet je op zoek naar een bureau of vergaderkamer in een ander bedrijfsgebouw. Maar ook hier is het de vraag of er plek is. Om dit tegen te gaan, is Evalan in samenwerking met Arend van de Stadt, ondernemer in vision systemen. een IoT-oplossing aan het ontwikkelen: SmartEagle.

De start van het SINTEC-project

Op 16 en 17 januari heeft de kick-off plaatsgevonden van het SINTEC-project (Soft Intelligence Epidermal Communication Platform). Het project richt zich op het ontwikkelen van twee nieuwe technieken: rekbare pcb’s (printplaten) en communicatie via vetweefsel. Wij doen mee aan dit project en zijn afgereisd naar Zweden om de kick-off bij te wonen.

ARMOR monitort Hittebelasting van Militairen

Evalan heeft een wearable device ontwikkeld waarmee hittebelasting van militairen kan worden gemeten. Deze ARMOR sensor waarschuwt militairen bij dreigende oververhitting. De sensor zal worden ingezet bij verschillende trainingscentra van het Nederlandse leger.

Lees verder …

Bluetooth Connectivity voor Danfoss NovoCon Actuator

Danfoss heeft recentelijk de NovoCon digital actuator geïntroduceerd, ontwikkeld voor het dynamisch regelen van water in verwarming- en koelinstallaties van gebouwen. In combinatie met de AB-CM klep is deze actuator een efficiënte oplossing voor regelen en meten van waterstromen die goed past bij de regeltechnische infrastructuur van moderne gebouwen.

Smart Water – Test met Waterleiding in Friesland van Start

In opdracht van Vitens is Evalan gestart met het testen van een nieuw real-time monitoring systeem voor waterleidingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een gedistribueerd meetsysteem dat door Evalan is ontwikkeld. Dit systeem verzamelt meetgegevens uit het netwerk en analyseert deze gegevens, in real-time. Het doel van dit systeem is om problemen in het netwerk in real-time te detecteren en snel te lokaliseren.

Om de nauwkeurigheid van het systeem te verhogen woreden opnemers gebruikt die de trillingen van kleppen registreert, en deze gegevens doorstuurt naar de centrale database. Deze trillingen kunnen worden gecorreleerd aan het dagelijkse patroon van waterstromen door het netwerk. Op de foto staat een voorbeeld van een opnemer.


Kantoor van Microsoft op Schiphol uitgerust met bGrid

Evalan’s bGrid systeem is geïnstalleerd in het kantoor van Microsoft op Schiphol. Dit gebouw wordt daarmee ‘een soort smartphone waarop allerlei applicaties zijn te installeren’, aldus Jan Willem Weissink, directeur van Schiphol Real Estate. Een voorbeeld van deze applicaties is MAPIQ, een slimme werkplek-app, waarmee collega’s elkaar kunnen vinden, vrije werkplekken kunnen worden geïdentificeerd en vergaderruimtes kunnen worden geboekt.

Met deze slimme technologie wil Microsoft een voorbeeld zijn voor de volgende grote innovatie in kantoren, waarbij een gebouw niet alleen huisvesting biedt maar “activity based working” faciliteert – het nieuwe netwerken. Meer informatie over dit initiatief, en de visie van Schiphol en Microsoft staat beschreven in Computable – zie Van Slim Gebouw naar Smart Airport City.

White Paper Smart Industry

Smart Industry en Internet of Things (IoT) oplossingen hebben de afgelopen jaren veel buzz veroorzaakt. Marktdeskundigen voorspellen een substantiële groei en een belangrijke hervorming van de industrie als gevolg hiervan. In deze White Paper kunt u lezen waar smart machines en IoT-oplossingen toe in staat zijn en hoe uw bedrijf kan profiteren van het Internet of Things.

Nieuwe Smart Building Oplossing Opgeleverd

 

Op 12 juni heeft Evalan de nieuwe smart building oplossing, bGrid ™ formeel opgeleverd aan OVG Real Estate. OVG ontwikkelt intelligente, duurzame kantoorgebouwen waarin gebruik wordt gemaakt van state-of-the-art technologie. Een belangrijke doelstelling van OVG bij de ontwikkeling van deze gebouwen is het creëren van een gezonde werkomgeving, met slimme oplossingen voor de gebruikers van het gebouw. Een voorbeeld van deze aanpak is “The Edge”, een onlangs voltooid kantoorgebouw aan de Amsterdamse Zuidas. The Edge is wereldwijd erkend als één van de meest duurzame en intelligente kantoorgebouwen, en staat volop in de belangstelling van internationale media. OVG vervolgt dit innovatie-pad in “Smart Buildings” in het nieuwe project SPARK, een kantoorgebouw naast het treinstation Amsterdam-Sloterdijk.

bGrid ™ oplossing

In SPARK koos OVG ervoor om bGrid ™ te implementeren, voor de centrale communicatie-infrastructuur in het gebouw. BGrid ™ is een draadloze sensornetwerk oplossing waarbinnen technische functies worden gecombineerd met functies die gebruikersinteractie mogelijk maken. In het bGrid ™ -systeem worden “nodes” in een fijnmazig netwerk in het gebouw geplaatst. Deze nodes verzamelen sensorinformatie, fungeren als “BLE-beacons”, sturen displays en actuatoren aan, managen lampen en registreren locaties van actieve BLE-apparaten. Deze nodes sturen hun gegevens naar gateways en ontvangen instructies van deze gateways.

Op maat gemaakt

De bGrid ™ -oplossing is ontwikkeld door Evalan en op maat aangepast voor OVG. In SPARK is het systeem op grote schaal geïntegreerd in de verlichting van het gebouw. In dat proces heeft Evalan nauw samengewerkt met OVG Real Estate, Deerns, Philips, Mapiq en HCRT.

OneLogistics – Supply Chain Management F-35

Evalan is toegetreden tot het OneLogistics Programma. Dit programma is het Nederlandse voorstel voor het Supply Chain Management van de Europese Operatie van het F-35 Joint Strike Fighter gevechtsvliegtuig.

Het OneLogistics Programma bestaat uit een breed consortium van Nederlandse partners, dat in juni 2016 is opgericht. Dit consortium wordt gesteund door de Ministeries van Defensie en Economische Zaken, de provincie Brabant, de Douane en verschillende financiële participatiemaatschappijen. Het consortium beschikt over partners met specifieke expertise op het gebied van defensie, logistiek, import/export, belastingen en compliance. Deze partners hebben wereldwijde supply chain ervaring, en zijn in staat de complexe logistiek van het Europese F-35 programma te ondersteunen.

Het OneLogistics programma bestaat uit 35 elementen. Eén van deze elementen, Asset Visibility, wordt door Evalan geleid.

Meer informatie over het OneLogisitics programma is beschikbaar via deze link.

 

Octrooi voor Technologische Innovatie Inbedrijfstelling Gebouwbeheersysteem

Evalan heeft een octrooi gekregen voor technologie waarmee het in bedrijf stellen van gebouwbeheersystemen aanzienlijk kan worden versneld. Deze technologie maakt gebruik van de infrastructuur van bGridTM, een netwerk oplossing die Evalan heeft ontwikkeld voor smart buildings. Met deze technologie is het mogelijk om sensoren, kleppen en actuatoren in het gebouw automatisch te lokaliseren. Dat beperkt de inzet die nu nog nodig is om elke regelloop in het gebouw afzonderlijk te identificeren.

Evalan voegt deze technologie toe aan de toekomstige implementaties van het bGridTM systeem. Deze technologie is ook van grote waarde bij het beheer van het gebouw, bijvoorbeeld tijdens het vervangen van onderdelen.

Sensemedic in Hong Kong

Evalan is begonnen met het leveren van Sensemedic ondersteuning aan patiënten met longkanker in Hong Kong. Dit gebeurt in het kader van een proefproject met 200 patiënten.

Sensemedic is Evalan’s “Real Time Medication Monitoring” systeem waarmee therapietrouw van patiënten kan worden verbeterd. Elke deelnemende patiënt maakt gebruik van een slimme medicatiedispenser, waarmee inname van geneesmiddelen real time kan worden gemonitord. Deze informatie stelt Sensemedic in staat de patiënt aan de geneesmiddelen te herinneren als de patiënt vergeet deze in te nemen. Dezelfde informatie wordt ook beschikbaar gesteld aan zorgprofessionals, waarmee deze de patiënt gerichter kunnen begeleiden.

Voor het project in Hong Kong zijn aan de portal van Sensemedic functies toegevoegd waarmee automatisch vragenlijsten naar deelnemende patiënten kunnen worden gestuurd, overeenkomend met het onderzoeksschema.

Dit project loopt minimaal tot eind 2019.

ITEA Award of Excellence

Evalan heeft tijdens het Digital Innovation Forum 2017 één van de vier ITEA Awards of Excellence gewonnen. De winnaars van de andere drie awards waren Philips, Daimler en Engie. De award werd tijdens het Forum door Philippe Letellier, de Vice Chairman of ITEA, aan Henk Schwietert van Evalan overhandigd.

Van 2012 tot 2017 leidde Evalan het MoSHCA project, een technologie innovatieproject dat in het kader van het ITEA programma gedeeltelijk door de Nederlandse overheid is gefinancierd. Dit project werd uitgevoerd in samenwerking met 10 partners uit 5 landen, waaronder de Radboud Universiteit, de Universiteit van Girona, bedrijven en kennisinstellingen. Dit project had als doel om technologie te ontwikkelen waarmee patiënten beter in staat zijn zelf thuis hun conditie te managen, voor 7 specifieke toepassingen. Daarvoor zijn tijdens het project nieuwe sensoren, verwerkingsalgoritmen en applicaties ontwikkeld, en in samenwerking met patiënten getest.

Eén van de toepassingen waaraan tijdens dit project aandacht is besteed, is de revalidatie van patiënten met heupfracturen. De technologie die daarvoor is ontwikkeld is door Evalan in het product SensiStep gebracht, dat tijdens de looptijd van dit project is gelanceerd.

 

Evalan en Deerns richten bGrid op

Evalan en Deerns hebben bGrid opgericht, een nieuw bedrijf dat Smart Building-oplossingen aanbiedt. bGrid helpt bedrijven om technologische ontwikkelingen een stap voor te blijven door gebouwen te ontwerpen die interactie met intelligentie combineren. Gebouwen die intelligent genoeg zijn om veranderingen te herkennen, te analyseren en erop te reageren.

bGrid is opgericht vanuit de overtuiging dat technologie een gebouw kan veranderen in de Personal Assistant van de gebruiker, waardoor werk efficiënter, aangenaam, veilig en duurzaam wordt. bGrid bereikt dit door de inzet van slimme sensornetwerken, die geïntegreerd zijn met het gebouwbeheersysteem enerzijds, en die interactie hebben met individuele gebruikers anderzijds. Dit levert functies op zoals slimme verlichting en klimaatbeheersing, het bijhouden van bedrijfsmiddelen (asset tracking) en het optimaliseren van de beveiliging. Het netwerk activeert Apps waarmee gebruikers collega’s kunnen vinden, lege bureaus kunnen vinden en vergaderzalen kunnen reserveren.

Een slim gebouw dat ondersteunt

bGrid is gevestigd in Amsterdam en wordt gemanaged door CEO Wouter Kok, voorheen directeur bij Deerns Nederland. “Een slim gebouw is een gebouw dat ademt, koestert en ondersteunt” geeft Kok zijn visie op bGrid weer. “Het gebouw reageert op de werkelijke behoeften van de gebruikers en faciliteert zijn gebruikers optimaal. Mogelijk gemaakt door continue interactie met de gebruikers en de omgeving.”

Smart building-technologie

Evalan is een innovatiebedrijf dat state-of-the-art IoT technologie levert op basis van real-time, draadloze metingen en monitoring. Deerns is een wereldwijd opererend onafhankelijk ingenieursbureau dat zich sinds 1928 richt op de wereld van onroerend goed. Evalan en Deerns werken al sinds 2010 samen aan Smart Building-technologie. Voor meer informatie, zie www.bgridsolutions.com. Voor meer informatie over Deerns, zie www.deerns.nl

FDA Goedkeuring Sensemedic voor de VS

Evalan heeft goedkeuring gekregen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) om Sensemedic te distribueren en te verkopen in de Amerikaanse markt. Sensemedic is sinds 2007 beschikbaar in Europa, Azië en Afrika en wordt nu ook in de VS geïntroduceerd.

Patiënten begeleiden naar een beter innamepatroon

Sensemedic is een slim medicatie-herinneringssysteem dat therapietrouw kan bevorderen. Het systeem maakt gebruik van een eigen medicijndispenser met real-time communicatietechnologie. Deze dispenser controleert het inname gedrag van patiënten. De informatie die door de dispenser wordt verzameld, maakt het mogelijk om patiënten te herinneren om hun medicijnen te nemen als ze dat vergeten en helpt zorgverleners om patiënten te begeleiden en te ondersteunen van bestaand gedrag naar een beter innamepatroon.

Evalan helpt farmaceutische bedrijven en onderzoeksinstituten

Evalan biedt Sensemedic aan zorginstellingen, farmaceutische bedrijven en onderzoeksinstituten. De goedkeuring van de FDA is een belangrijke stap voor Sensemedic, aangezien er in de VS veel belangstelling is voor systemen die bijdragen aan het verbeteren van therapietrouw. Deze interesse komt enerzijds voort uit de wens om meer zelfmanagement in de patiëntenzorg te introduceren en anderzijds uit zorgen over stijgende kosten voor gezondheidszorg.

 

Slimme Campus oplossing voor Drenthe College

Evalan heeft in opdracht van het Drenthe College een state-of-the-art IoT-oplossing geïmplementeerd in een schoolgebouw in Meppel. Het Drenthe College heeft voor deze oplossing gekozen om meer inzicht te krijgen in de bezettingsgraad van de klaslokalen, meer efficiency te realiseren en om eenvoudiger een ​​lokaal te boeken. Op basis van onze sensormetingen kunnen direct lege klaslokalen worden gevonden, kan de temperatuur worden gewijzigd en kan de verlichting worden aangepast. Dit heeft geleid tot een betere bezetting van de lokalen en een efficiëntere en betere planning.

Evalan realiseerde deze Slimme Campus oplossing samen met Winvision en Microsoft. Microsoft maakte een korte film over deze oplossing:

 

Slimme Kantoor oplossing in the Edge

Evalan ontwikkelde  een IoT-infrastructuur voor OVG Real Estate in the Edge, een kantoorgebouw in Amsterdam. OVG Real Estate is de grootste commerciële projectontwikkelaar in Nederland en richt zich op kantoren waar met behulp van geavanceerde technologieën nieuwe functies aan gebruikers kunnen worden aangeboden. The Edge is opgeleverd in 2014 en is één van de groenste en slimste kantoorgebouwen ter wereld. De IoT-infrastructuur maakt het mogelijk om lege werkruimtes te vinden, collega’s te vinden en vergaderzalen te boeken. De werkruimte kan worden gepersonaliseerd door de temperatuur te regelen en de verlichting aan te passen.

In een video van CNN worden meer functies van the Edge uitelegd. “The Edge is meer dan een gebouw, het is een levende structuur. Een gebouw dat over onze gewoontes leert.” Volgens CNN. “En zoals the Edge over onze werkgewoontes heeft geleerd, zo hebben wij geleerd van the Edge. Door betere gebouwen te ontwerpen en daarmee uiteindelijk een betere manier van leven.”

 

 

 

 

Slim SPARK gebouw

 

Evalan ontwikkelt en implementeert een nieuwe slimme sensor-oplossing in het SPARK gebouw van OVG Real Estate om dit gebouw om te zetten in een van de meest geavanceerde kantoorgebouwen in Nederland. In SPARK draait alles om de gebruikers.

Zij hebben individueel de controle over de verlichting en verwarming door middel van een app. De ventilatie in vergaderruimten wordt automatisch aangepast op basis van het aantal aanwezige mensen, gebaseerd op het gemeten CO2-gehalte. En het gebouw anticipeert de aanwezigheid van personen en apparaten via Bluetooth.

Evalan realiseert een unieke combinatie van functionaliteiten in één intelligent sensornetwerk door sensoren in te zetten die interactie hebben met de meeste apparaten die aanwezig zijn. Ze verzamelen real-time gegevens en hebben interactie met deze apparaten door middel van applicaties. Door real-time informatie te gebruiken, is het mogelijk om direct te reageren en te anticiperen op bepaalde situaties. De sensoren meten tegelijkertijd de temperatuur, relatieve vochtigheid, omgevingslicht, CO2 gehalte en aanwezigheid (d.m.v. PIR). Daarnaast geven ze aan wat de locatie is van gebruikers en apparaten.

Deze oplossing wordt op maat gemaakt voor OVG Real Estate en wordt op grote schaal geïntegreerd in het verlichtingssysteem van SPARK.

Om deze oplossing te implementeren, werkt Evalan nauw samen met OVG Real Estate, Deerns, Winvision, Mapiq en HCRT.

Pilot voor monitoren waterleidingen

Evalan ontwikkelt een nieuw draadloos sensorsysteem voor Vitens om waterstroming in leidingen te meten en helpt Evalan Vitens om de locatie van storingen op te sporen op basis van trillingsmetingen. Deze oplossing sluit goed aan bij het belangrijkste doel van Vitens, namelijk om de watertoevoer naar hun klanten te waarborgen en de mogelijkheden van lekkages te minimaliseren. Door ongewone gebeurtenissen zo snel mogelijk te identificeren en zelfs te voorkomen door ze te voorspellen, helpt Evalan Vitens om hun waterdistributienetwerk optimaal te onderhouden en te verbeteren.

De trillingsmetingen geven inzicht in de stroming van vloeistoffen door de leidingen, ze herkennen storingen in een vroeg stadium en correleren afwijkingen met trillingspatronen. Om dit te doen, worden op specifieke plekken op de leidingen draadloze sensoren geplaatst.

De sensoren meten real-time trillingen, verwerken de gegevens lokaal en verzenden de resultaten draadloos naar een back-end systeem of server waar de gegevens worden opgeslagen. Een dashboard is gemaakt om de trillingspatronen te tonen. Door het trillingsgedrag te monitoren over een langere periode, kunnen afwijkingen al in een vroeg stadium worden waargenomen, waardoor stilstand en dure reparaties voorkomen kunnen worden.

Vitens - Draadloos trillingen in leidingen meten met IoT

Europese Financiering voor SensiStep

Het UMC Utrecht en Evalan hebben Europese financiering gekregen voor het COMFORT project binnen het Eurostars-programma. Gedurende drie jaar zal met COMFORT (Complexe Fractuur Orthopedische Revalidatie) een revalidatieprogramma voor patiënten met een heupfractuur worden ontwikkeld door de afdeling geneeskunde van het UMC Utrecht, Evalan en twee Zweedse zorginstellingen. Het revalidatieprogramma helpt patiënten om sneller te herstellen met behulp van innovatieve technologieën. De krachtsensor van SensiStep, ontwikkeld door het UMC Utrecht en Evalan, speelt een centrale rol in het project. De klinische studies in dit project worden uitgevoerd door Marco Raaben, Klinisch Technoloog, en worden gecoördineerd door dr. Taco Blokhuis, traumachirurg bij de afdeling Chirurgie.

Het revalidatie programma maakt gebruik van drie innovaties: de SensiStep, een krachtsensor met draadloze communicatie die het mogelijk maakt om tijdens de dagelijkse oefeningen in real-time drukbelasting te registreren. Een botdichtheidsmeter op basis van microgolf-technologie. En een computerapplicatie met intelligente software.

Om de technologie te ontwikkelen wordt data verzameld van 200 revalidatiepatiënten in meerdere revalidatie-instellingen in Nederland en Zweden. Met behulp van deze gegevens wordt intelligente software ontwikkeld, waarbij een algoritme voor een optimale ondersteuning van de revalidatie wordt opgesteld. Tijdens de laatste fase van het project wordt het revalidatieprogramma gevalideerd in een pilot, die ook de gebruikersaspecten van het systeem evalueert.

Elk jaar breken ongeveer 600.000 mensen in Europa een heup. Dit aantal stijgt als gevolg van de vergrijzing van de bevolking. Het herstel van deze patiënten wordt belemmerd door het gebrek aan systemen die deze patiënten ondersteunen en het ontbreken van objectieve methoden om de voortgang van de rehabilitatie te bepalen. Dit leidt tot aanzienlijke vertragingen in het herstel en tot hoge kosten.

Het revalidatieprogramma COMFORT is bedoeld om het aantal patiënten dat eerder naar huis kan te vergroten en dus naast verbeteringen in de gezondheidszorg ook aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren.

 

Europese Financiering voor SensiStep

Evalan bestaat 10 jaar!

Evalan ontwikkelt en beheert innovatieve IoT-oplossingen die gebruik maken van state-of-the-art communicatietechnologie. Met als focus het op afstand uitlezen van meetgegevens. Vanaf de start in 2005, heeft Evalan een breed portfolio aan producten en diensten opgebouwd voor bedrijven, de gezondheidszorg, overheidsorganisaties en de bouw sector. Deze omvatten op maat gemaakte end-to-end oplossingen voor klanten en innovatieve producten zoals Sensemedic, SensiStep en een “wearable” voor medische toepassingen.

Micro-elektronica en informatie technologie ontwikkelen zich met ongekende snelheid. Hierdoor verouderen bestaande systemen snel en wordt nieuwe toegevoegde waarde gecreëerd. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor IoT oplossingen en voor mobiele systemen. Evalan’s ingenieurs opereren in het hart van deze ontwikkelingen en gebruiken hun kennis van deze technologie om oplossingen te realiseren die aansluiten bij de doelstellingen van de gebruikers.

Evalan’s werkwijze is gebaseerd op lange termijn relaties met klanten en partners. Deze nauwe samenwerkingen zijn essentieel voor het ontwikkelen van de juiste oplossingen. Het team van Evalan wil alle personen en organisaties bedanken die de afgelopen 10 jaar hun vertrouwen hebben gegeven. Evalan blijft investeren in haar relaties, om in samenwerking de nieuwe technologieën in te zetten bij de ontwikkeling van innovatieve oplossingen en businessmodellen.

 

Evalan levert IoT-oplossingen op maat. Innovatief en state-of-the-art.

Beheer van Golfwagentjes

Beheer van Golfwagentjes

 

Evalan lanceert een beheersysteem voor bewegende voorwerpen. Deze oplossing bevat zowel real-time op locatie gebaseerde diensten, als een groot aantal onderhouds- en operationele functies. De oplossing is vooral nuttig voor een wagenpark dat is verspreid over meerdere locaties.

De organisatie Handicart is de eerste gebruiker van dit systeem. Handicart bezit en exploiteert ongeveer 700 golfkarretjes die zijn gestationeerd op 120 golfbanen in Nederland. Deze karren worden gehuurd voor een kleine vergoeding door mensen die niet in staat om een hele ronde te lopen als gevolg van hun leeftijd of fysieke handicap. Er zijn momenteel ongeveer 20.000 leden die bij Handicart staan geregistreerd als gebruiker van deze karren. Het gebruik van het wagenpark beheersysteem maakt het voor Handicart mogelijk om de golfkarren beter te beheren, het gebruik van de karren bij te houden, de nauwkeurigheid van de facturering te verbeteren, de levensduur uit te breiden en administratieve processen zoals schadeherstel te vergemakkelijken.

Evalan Meet Fysieke Belasting Militair

In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Landmacht en de Universiteit van Twente, heeft Evalan de aftrap gedaan voor het ARMOR project. ARMOR is een Nationaal Technologie Project dat het ministerie van Defensie heeft gefinancierd.

In het ARMOR project wordt een nieuw systeem ontwikkeld dat de fysieke conditie, het uithoudingsvermogen en de veerkracht van militairen tijdens de training kan bepalen. Verschillende sensoren worden geïntegreerd in het systeem om verschillende fysiologische parameters van de soldaten te meten terwijl ze deelnemen aan training missies. De door deze sensoren verzamelde metingen worden verwerkt met geavanceerde algoritmen, ontwikkeld door het Nederlandse leger en de Universiteit van Twente (onderzoekscentrum voor Biomedische Technologie en Technische Geneeskunde, MIRA).

Het ARMOR systeem is bedoeld om het leger te ondersteunen bij het terugdringen van het aantal verwondingen dat militairen oploopt tijdens de training, en te helpen bij het optimaliseren van trainingsprogramma’s. Uiteindelijk kan het systeem ook worden gebruikt om de opleiding van soldaten te individualiseren. Een van de belangrijkste innovaties die is opgenomen in het systeem zijn de Evalan’s druksensoren. Deze sensor wordt geïntegreerd in de zool van de laarzen die worden gebruikt door het Nederlandse leger, en deze zal een continue monitoring van de lading die soldaten dragen mogelijk maken.

Evalan Meet Fysieke Belasting Militair

Evalan in top van 100 meest innovatieve bedrijven in Nederland

Evalan is door de Nederlandse Kamer van Koophandel erkend als een van de 100 meest innovatieve bedrijven in Nederland. Deze erkenning werd gegeven voor de ontwikkeling van Evalan’s SensiStep.

IoT-Oplossingen op maat

 

SensiStep is een systeem dat patiënten helpt te revalideren na heup, enkel of been chirurgie. Deze patiënten moeten gewoonlijk het belasten van hun gewonde ledemaat beperken. SensiStep bewaakt deze belasting met een innovatieve kracht sensor en begeleidt de patiënt naar een optimaal belastingspatroon tijdens de revalidatie door continue feedback te geven. Naast de krachtsensor bestaat het systeem uit een sensor armband die gegevens doorgeeft en een app. Het systeem wordt ondersteund door een Web Portal, dat zorgprofessionals in staat stelt om patiënten op afstand te monitoren. Datacommunicatie is draadloos via Bluetooth en Wi-Fi.

SensiStep is ontwikkeld in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Utrecht en Pontes Medical. Het kreeg een CE-certificering in december 2013 en sinds die datum wordt het aangeboden aan fysiotherapeuten. SensiStep is later dit jaar klaar voor de uitrol naar andere zorgprofessionals.