Fleet management-systeem voor 700 golfkarren

Handicart verhuurt 700 golfkarren, verspreid over 120 golfbanen in heel Nederland.

Zij zochten een oplossing voor het efficiënter beheren van hun vloot. Waarmee ze kunnen monitoren welke verhuurd zijn. En welke golfkarren onderhoud nodig hebben of opgeladen moeten worden.

Wij ontwikkelden hiervoor op maat een fleet management-systeem.

Handicart verzamelt nu op één plek informatie over aantal gereden kilometers, acculaadcycli, energieverbruik, locatie, etc.

De golfclub heeft nu real time inzicht in waar de golfkarren zich bevinden. En klanten kunnen via hetzelfde systeem een golfkar reserveren.

Efficiënter vlootbeheer dankzij IoT

Met onze oplossingen kan Handicart haar vloot makkelijker beheren:

  • Efficiënter onderhoud van de golfkarren
  • Eenvoudig reserveringssysteem
  • Gebruik van golfkarren matchen met betalingen

Langere levensduur dankzij efficiënter onderhoud

Het fleet-managementsysteem dat wij voor hen ontwikkelden, houdt nauwkeurig gegevens bij: kilometerstand, accuspanning, energiegebruik, etc. Alles in real-time.

Daardoor kan Handicart het onderhoud per kar goed bijhouden. Gebeurt dit een keer niet? Dan stuurt het systeem automatisch een herinnering per e-mail of SMS.

Door onderhoud consequenter uit te voeren, verlengt Handicart de levensduur van de karren. Dat bespaart aanzienlijke vervangingskosten op lange termijn.

Maar ze besparen ook op onnodige onderhoudskosten. Zoals de vervanging van accu’s: die moeten eigenlijk iedere 5 jaar vervangen worden. Maar als uit de meetgegevens blijkt dat een set nog prima functioneert, dan laat Handicart ze nu met een gerust hart zitten.

Eenvoudig reserveringssysteem

Op verzoek ontwikkelden we ook een online reserveringssysteem. Zo wordt het voor de golfclub makkelijk om de uitgifte van de golfkarren op locatie te managen.

Het daadwerkelijke gebruik van de karren is gekoppeld aan het betalingssysteem. Zo is precies inzichtelijk wanneer een betaling moet plaatsvinden.

Grensverleggend

  • Op afstand monitoren van kilometers, energieverbruik, locatie en meer
  • Centraal reserveringssysteem voor gebruikers
  • Betere planning van onderhoud en oplaadcycli

Handicart over Evalan

“Stichting Handicart maakt de laatste jaren een behoorlijk groei door. Hierdoor groeit ook het aantal Handicarts fors. Met 700 Handicarts op 116 locaties is het noodzakelijk door vergaande automatisering hier de grip op te blijven houden.

Evalan is in dit proces een waardevolle partner voor ons. Niet alleen slagen zij er in de verschillende processen beheersbaar te houden, zij leveren daarbij ook een zeer waardevolle bijdrage door steeds constructief met ons mee te denken. Wij zien Evalan niet alleen als een zeer bekwame softwareontwikkelaar maar ook als een waardevolle partner.”

Th.D. Stenfert KroeseDirecteurStichting Handicart

Geïnteresseerd in wat een fleet management-systeem voor ú kan betekenen?

Wij ontwikkelden dit IoT-systeem op maat voor Handicart. Wilt u meer inzicht in uw bewegende assets?

Vertel ons uw wensen. Dan ontwikkelen wij een systeem op maat.

We implementeren IoT-oplossingen voor:

Daarnaast werken wij samen met Philips, Bristol-Myers Squibb , Boehringer Ingelheim, GGD Gelderland Midden, GGD Utrecht, Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, Rode Kruis, Novartis, LUMC, Haga Ziekenhuis, Albert Schweitzer Ziekenhuis, SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland), Queen Mary University, AZ Dalmiaan, CHRU Tours, University of Zurich (UZH), SICS (Swedish Institute of Computer Science), Czech Technical University Prague en VU (Vrije Universiteit Amsterdam).