IoT-oplossing die de werkplekbezetting monitort

Samen met Arend van de Stadt hebben wij SmartEagle ontwikkelt. SmartEagle is een IoT-oplossing die de werkplekbezetting monitort en de zoektocht naar een werkplek efficiënter laat verlopen.

Iedereen herkent het. Je zoekt een werkplek om te studeren, vergaderen of werken maar alle plekken zijn al bezet wanneer je aankomt. Hoe vroeg je ook bent, de meeste plekken zijn vaak al vergeven en dus moet je zoeken naar een nieuwe werkplek in een ander bedrijfsgebouw. Evalan heeft in samenwerking met Arend van de Stadt, ondernemer in vision systemen, een IoT-oplossing ontwikkeld: SmartEagle.

Het herkennen van objecten om de werkplekbezetting te detecteren

Onze oplossing monitort de werkplekbezetting. Het systeem detecteert of er een mens in de ruimte is.  De data is volledig geanonimiseerd; Het gaat hier niet om wie er zit, maar wat er in de ruimte is. Door middel van een helikopterview van de ruimte inventariseert de camera de werkplekbezetting en stuurt de data via de Cloud naar een smartphone.

Drie statussen om bezetting aan te geven

Er zijn drie statussen: Vrij, bezet en sign of life. Sign of life houdt in dat de SmartEagle detecteert of er persoonlijke spullen liggen, zodat duidelijk is wanneer een persoon tijdelijk de ruimte heeft verlaten maar de werkplek nog in gebruik is.

De SmartEagle werkt samen met het al bestaande bGrid-systeem; een smart building oplossing waarbij een draadloos sensor-netwerk het licht en het klimaat in kantoorruimtes meet. Werknemers kunnen het licht en klimaat via een app beheren. SmartEagle kan als extra functie gekozen worden als de organisatie al gebruikmaakt van bGrid. Daarnaast kan SmartEagle ook als apart systeem worden gebruikt.

Inzichten voor facility manager

SmartEagle geeft de facility manager inzichten die leiden tot meer efficiëntie en lagere kosten. Vragen als ‘Hoeveel procent van de ruimtes (en welke) wordt bezet? Heb ik te veel of te weinig werkplekken? Kan ik minder plekken huren? Kan ik efficiënter schoonmaken?’ kunnen worden beantwoord met SmartEagle.

Grensverleggend:

  • Het efficiënter en sneller vinden van een werkplek
  • Inzichten voor de facility manager die leiden tot lagere kosten
  • Veilige, geanonimiseerde data
SmartEagle meet werkplekzetting

Geïnteresseerd in onze lokalisatie technologie?

Wij hebben een IoT-oplossing ontwikkelt die detecteert of een werkplek beschikbaar is en de zoektocht naar deze plek efficiënter laat verlopen.

Ook voor u kunnen we deze volledig op maat gemaakte oplossing ontwikkelen, implementeren en beheren.