Slim SPARK gebouw

 

Evalan ontwikkelt en implementeert een nieuwe slimme sensor-oplossing in het SPARK gebouw van OVG Real Estate om dit gebouw om te zetten in een van de meest geavanceerde kantoorgebouwen in Nederland. In SPARK draait alles om de gebruikers.

Zij hebben individueel de controle over de verlichting en verwarming door middel van een app. De ventilatie in vergaderruimten wordt automatisch aangepast op basis van het aantal aanwezige mensen, gebaseerd op het gemeten CO2-gehalte. En het gebouw anticipeert de aanwezigheid van personen en apparaten via Bluetooth.

Evalan realiseert een unieke combinatie van functionaliteiten in één intelligent sensornetwerk door sensoren in te zetten die interactie hebben met de meeste apparaten die aanwezig zijn. Ze verzamelen real-time gegevens en hebben interactie met deze apparaten door middel van applicaties. Door real-time informatie te gebruiken, is het mogelijk om direct te reageren en te anticiperen op bepaalde situaties. De sensoren meten tegelijkertijd de temperatuur, relatieve vochtigheid, omgevingslicht, CO2 gehalte en aanwezigheid (d.m.v. PIR). Daarnaast geven ze aan wat de locatie is van gebruikers en apparaten.

Deze oplossing wordt op maat gemaakt voor OVG Real Estate en wordt op grote schaal geïntegreerd in het verlichtingssysteem van SPARK.

Om deze oplossing te implementeren, werkt Evalan nauw samen met OVG Real Estate, Deerns, Winvision, Mapiq en HCRT.