Nieuwe Smart Building Oplossing Opgeleverd

 

Op 12 juni heeft Evalan de nieuwe smart building oplossing, bGrid ™ formeel opgeleverd aan OVG Real Estate. OVG ontwikkelt intelligente, duurzame kantoorgebouwen waarin gebruik wordt gemaakt van state-of-the-art technologie. Een belangrijke doelstelling van OVG bij de ontwikkeling van deze gebouwen is het creëren van een gezonde werkomgeving, met slimme oplossingen voor de gebruikers van het gebouw. Een voorbeeld van deze aanpak is “The Edge”, een onlangs voltooid kantoorgebouw aan de Amsterdamse Zuidas. The Edge is wereldwijd erkend als één van de meest duurzame en intelligente kantoorgebouwen, en staat volop in de belangstelling van internationale media. OVG vervolgt dit innovatie-pad in “Smart Buildings” in het nieuwe project SPARK, een kantoorgebouw naast het treinstation Amsterdam-Sloterdijk.

bGrid ™ oplossing

In SPARK koos OVG ervoor om bGrid ™ te implementeren, voor de centrale communicatie-infrastructuur in het gebouw. BGrid ™ is een draadloze sensornetwerk oplossing waarbinnen technische functies worden gecombineerd met functies die gebruikersinteractie mogelijk maken. In het bGrid ™ -systeem worden “nodes” in een fijnmazig netwerk in het gebouw geplaatst. Deze nodes verzamelen sensorinformatie, fungeren als “BLE-beacons”, sturen displays en actuatoren aan, managen lampen en registreren locaties van actieve BLE-apparaten. Deze nodes sturen hun gegevens naar gateways en ontvangen instructies van deze gateways.

Op maat gemaakt

De bGrid ™ -oplossing is ontwikkeld door Evalan en op maat aangepast voor OVG. In SPARK is het systeem op grote schaal geïntegreerd in de verlichting van het gebouw. In dat proces heeft Evalan nauw samengewerkt met OVG Real Estate, Deerns, Philips, Mapiq en HCRT.