Experts in IoT

Evalan: De juiste partner bij vraagstukken waarop IoT het antwoord is

Sinds begin jaren ’90 wordt er gewerkt met telemetriesystemen. Tegenwoordig wordt telemetrie veelvuldig ingezet bij Internet of Things waarmee gegevens worden opgehaald vaak door middel van sensoren. Onze kennis en ervaring over IoT is zeer uitgebreid. Wij zetten jouw IoT-vraagstuk graag om in een passende en veilige IoT-oplossing.

Wij realiseren IoT-oplossingen met hoge betrouwbaarheid en functionaliteiten op maat.

Ontwikkeling

Wij creëren IoT-systemen die grootheden als lichtintensiteit, trillingen, CO2 concentratie, druk, biometrische gegevens en kracht meten en verzamelen. Real-time en draadloos.

Daarnaast ontwikkelen wij mobiele devices, sensoren, data managementsystemen, verwerkingsalgoritmes en managementportals op verschillende platformen. Wij gebruiken de best passende technologie voor jouw vraagstuk.

Implementatie

Wij realiseren en implementeren het IoT-platform volledig. Met behulp van datamining technieken, machine learning, specifieke algoritmes en predictive analytics, helpen wij je de maximale waarde uit de data te halen.

Deze gegevens worden gepresenteerd via een op maat gemaakte web portal, geschikt voor smartphone en computer. De data kan direct gedeeld worden met het bedrijfssysteem en kan volledig geïntegreerd worden indien nodig.

Beheer

Is het IoT-platform eenmaal gerealiseerd en opgeleverd, dan kunnen wij ook het IoT-systeem beheren en de performance daarvan optimaliseren. Hoe en in hoeverre wij het netwerk beheren, bepaal jij.

Ook dit aspect van onze dienstverlening is op maat. Wij zorgen dat de IoT-toepassingen blijven werken, veilig en gestroomlijnd. Wij beheren de techniek en zorgen dat het de beste resultaten oplevert.

Ook voor bestaande IoT-toepassingen

Wij helpen je graag om meer uit het netwerk te halen. Wij realiseren een betere verzameling van gegevens, communicatietechnologie, analyses of een betere presentatie daarvan. Wij kunnen ook het complete beheer van het bestaande systeem overnemen. Op basis van jouw wensen brengen wij jouw IoT-toepassing naar een hoger niveau.

Oplossingen in 50 landen op 5 continenten

Onze IoT-kennis leidt tot vernieuwende real-time meet- en monitoroplossingen voor onze klanten:

  • Systemen om onder andere voorraden, bewegend bezit, leidingen nauwkeurig in de gaten te houden
  • Sensor-netwerken om het binnenklimaat van gebouwen te monitoren en aan te sturen
  • Toepassingen om prestaties van machines te meten
  • Medische oplossingen om patiënten op afstand te monitoren
  • Sensor-netwerken om bedrijfsprocessen te monitoren en te beïnvloeden De door ons ontwikkelde oplossingen zijn op dit moment actief in 50 landen op 5 continenten.

Ons Team

Wij zijn een snel groeiend, jong en internationaal team, werkzaam in het centrum van Amsterdam. Ons team bestaat uit ingenieurs met specialisaties in elektrotechniek, software, werktuigbouwkunde en industrieel ontwerpen. We hebben een kwaliteit gedreven cultuur met waarden die flexibiliteit, teamwork en vertrouwen benadrukt.

Onze klanten over ons:

Evalan beheerst alle schakels van de IoT keten wat vrij uniek is.

Evalan creëert innovatie in samenwerking met haar partners.

Partner in IoT

Overheid, industrie, bedrijfsleven of zorg: voor jouw IoT-vraagstuk ontwikkelen, implementeren en beheren wij de beste oplossing.