IoT-badge om mensen op veilige afstand te laten bewegen in het kantoor

Ook al mogen er mondjesmaat weer mensen naar werk gaan, de anderhalve meter afstandsregel zal nog een lange tijd blijven. Hoe zorg je dat de juiste afstand wordt gehouden tussen werknemers en bezoekers in het kantoor? Evalan ontwikkelde de Proximity Badge die oplicht wanneer mensen te dicht bij elkaar komen.

Wanneer langzaamaan de kantoren en andere publieke ruimtes weer opengaan, zullen deze ruimtes ingericht moeten zijn volgens de anderhalve meterrichtlijnen. Naast spatschermen, afstand tussen werkplekken, signaleringen op de vloer en looproutes, kan de Proximity Badge uitkomst bieden. De Proximity Badge is een hulpmiddel om juist op onbewaakte momenten mensen eraan te herinneren op veilige afstand van elkaar te blijven.

De Proximity Badge

De Proximity Badge garandeert absolute privacy van de gebruiker. Het is een standalone oplossing, wat betekent dat je geen gateway, server of infrastructuur hoeft te implementeren. Evalan heeft de Proximity Badge ontwikkeld voor kantoormedewerkers en bezoekers zodat zij de anderhalve meter afstand beter in de gaten kunnen houden. Het is een klein device dat opgespeld, met een clip bevestigd of aan een koord om de nek kan worden gehangen. Op de badge is een LED-lichtje geïmplementeerd dat zal oplichten wanneer de persoon waarmee je praat te dichtbij komt.

Veranderen van kleur

Het LED-lichtje op de Proximity Badge verandert van kleur op basis van de afstand tussen personen. Dit lichtje dient als seintje om medewerkers of bezoekers eraan te herinneren een veilige afstand te bewaren. Het device kleurt groen wanneer de correcte afstand wordt gehouden. Komen kantoormedewerkers of bezoekers dichter dan twee meter bij elkaar in de buurt, dan kleurt het lichtje oranje. Wanneer de anderhalve metergrens wordt overschreven, knippert een rood lampje op de badge.

Schema Proximity Badge Website

Subtiele reminder

Wanneer medewerkers weer naar kantoor gaan, kan het ongemakkelijk voelen om in de sociale omgang op kantoor afstand te blijven houden. Daarnaast zijn zij niet gewend om afstand te houden en het kan gebeuren dat ze in oud gedrag vervallen. De Proximity Badge stuurt op een subtiele manier het gedrag bij en herinnert medewerkers en bezoekers eraan om de anderhalve meter in acht te nemen.

Contact tracing

Met de Proximity Badge is het ook mogelijk om te achterhalen met wie een persoon in contact is geweest. De badge registreert andere badges en stuurt deze informatie naar de cloud. Wanneer een persoon positief is getest op Corona, kan je middels de informatie die geregistreerd is achterhalen welke badges in de buurt zijn geweest van de badge van de besmette persoon. Door het bijhouden van de afstand tussen badges en welke badges bij elkaar in de buurt zijn geweest, kan je snel mogelijke besmettingen opsporen en verdere verspreiding voorkomen.

Grensverleggend

  • Hulpmiddel om op onbewaakte momenten mensen te herinneren 1.5 meter afstand te houden
  • Het device wordt rood wanneer de 1.5 meter wordt overschreven en geeft aan dat de persoon een stap terug moet zetten
  • Subtiele reminder en steuntje in de rug
  • Snel mogelijke besmettingen opsporen door contact tracing
Proximity-Badge-Still
Proximity-Badge-two-meters
Proximity-Badge-orange
Proximity-Badge-Red

Geïnteresseerd in de Proximity Badge?

Deze oplossing hebben wij ontwikkeld voor medewerkers en bezoekers in kantoren en andere gemeenschappelijke ruimtes. Met de Proximity Badge willen wij ze helpen herinneren om die anderhalve meter afstand te houden.
Ben jij geïnteresseerd in het IoT-product? Neem contact met ons op.