Belasting bij revalidatie real-time monitoren

Het UMC Utrecht vroeg ons een IoT-oplossing te ontwikkelen dat fysiotherapeuten helpt inzicht te krijgen in de belasting van hun patiënten tijdens revalidatie

Fysiotherapeuten proberen hun revaliderende patiënten zo goed mogelijk te begeleiden en ze zo snel mogelijk weer op de been te krijgen. Maar hoe weet je of de been-, heup- of enkel belasting te licht, te zwaar of precies goed is? UMC Utrecht vroeg ons hier een oplossing voor te bedenken zodat revalidatie gebaseerd is op data en duidelijke beslissingen

Real-time feedback over belasting

Onze oplossing is een slimme IoT-toepassing die de belasting real-time monitort: SensiStep. SensiStep zorgt ervoor dat de revalidatie zekerder en voorspoediger verloopt. SensiStep bestaat uit een sandaal met sensoren, een wearable, een tablet en een web portal.

Samen geven zij zowel de fysiotherapeut als de patiënt real-time feedback over de belasting. Zo kunnen fysiotherapeuten hun patiënten begeleiden op basis van nauwkeurige gegevens en precieze instructies geven over de ideale belasting na een heup-, enkel- of beenoperatie.

Geen onzekerheid meer over belasting

Niet alleen de fysiotherapeut kan patiënten met veel meer zekerheid begeleiden. De patiënt zelf is ook een stuk zekerder. Uit de praktijk blijkt dat veel patiënten moeite hebben advies op te volgen over de belasting van hun aangetaste gewrichten. Dankzij de directe feedback van het SensiStep-systeem weten patiënten voortaan precies of zij goed belasten.

Beter en sneller herstel

Door de betere begeleiding en directe feedback herstellen patiënten sneller en beter. Zij kunnen weer sneller aan het werk, sporten of het dagelijks leven oppakken. Daarbij bespaart het ook zorgkosten.

Grensverleggend

  • Real-time feedback over belasting patient
  • Patiënten weten zeker dat ze juist belasten
  • Zorgverlener kan instellingen aanpassen en data vergelijken

UMC Utrecht over SensiStep

“In één oogopslag kan ik zien of mijn revalidant de juiste beenbelasting uitoefent gedurende én na de therapie.”

1
2
3
SensiStep: real-time feedback over belasting
1

Sandalen met sensor

2

Sensi stuurt de gegevens door

3

Tablet met StepApp

Bekijk video

Geïnteresseerd in IoT-oplossingen voor jouw zorginstelling?

We gaan graag met je om tafel om vervolgens te zorgen voor de ontwikkeling, implementatie en beheer van jouw IoT-oplossing.