Logistieke proces verbeteren en kwaliteit verhogen met IoT

Heineken zocht naar een IoT-oplossing om biervoorraden te monitoren zodat zij het logistieke proces kunnen verbeteren en kwaliteit kunnen verhogen.

Heineken ontwikkelde een nieuw biersysteem waarmee bars en restaurants makkelijk over kunnen schakelen van fusten naar gekoelde biertanks en waarmee het gebruik van CO2 cilinders overbodig wordt. Dit systeem introduceerde ook andere innovaties, zoals het monitoren van gegevens op afstand via telemetrie. Heineken vroeg ons om een verbeterslag te maken in het telemetriesysteem en de operationele bedrijfsvoering van het systeem over te nemen.

Tonen van up-to-date en betrouwbare data

Wij hebben onder meer de gebruikersinterface vervangen met een gebruiksvriendelijke web portal en softwarewijzingen doorgevoerd om de betrouwbaarheid te vergroten. De gegevens die op de web portal worden getoond zijn up-to-date en betrouwbaar en laat voor elke gebruiker de gegevens zien die van belang zijn.

Biertanks met sensoren

Het systeem dat we (door)ontwikkelden voor Heineken bestaat uit sensoren. Deze sensoren meten biervolume, temperatuur en andere kwaliteitsparameters en deze data wordt verzonden naar een gebruiksvriendelijke interface.

Direct begrijpelijke informatie

Wij vervingen de interface voor een gebruiksvriendelijke web portal, speciaal ontwikkeld op basis van de wensen van de gebruikers zelf. Alle meetgegevens zijn in de nieuwe, beveiligde web portal direct inzichtelijk; de data wordt automatisch vertaald naar begrijpelijke informatie. Zo kan meteen actie ondernomen worden als ergens het bier dreigt op te raken of als de temperatuur afwijkt.

Verbetering in de software

Naast de web portal verbeterden we ook de software aanzienlijk. De informatie is nu een stuk betrouwbaarder. De verbeteringen aan de web portal en de software leidde ertoe dat:

  • De kwaliteit veel nauwkeuriger gemonitord wordt
  • De web portal veel meer gebruikt wordt door medewerkers
  • De planning voor leveringen aan verkooppunten veel efficiënter en nauwkeuriger verloopt

Grensverleggend

  • Afwijkende kwaliteit direct identificeerbaar
  • Betere planning van levering aan verkooppunten
  • Verbeteren en kosten besparen in het logistieke proces
  • Gebruiksvriendelijke interface, op maat, aansluitend bij KPI’s
1
2
Bierkwaliteit meten met telemonitoring
1

Sensoren meten biervolume, temperatuur en andere kwaliteitsparameters.

2

De verbeteringen aan de webportal en de software leidde ertoe dat de planning voor leveringen aan verkooppunten veel efficiënter en nauwkeuriger verloopt.

Geïnteresseerd in wat telemonitoring voor jou kan betekenen?

Wij laten het je zien en zorgen voor de ontwikkeling, implementatie en beheer. Ook voor jouw bestaande telemetriesystemen.