Biervoorraden en kwaliteit meten met telemetrie

Heineken ontwikkelde een nieuw biersysteem waarmee bars en restaurants makkelijk over kunnen schakelen van fusten naar gekoelde biertanks, en waarmee het gebruik van CO2 cilinders overbodig wordt.

Dit systeem introduceerde ook andere innovaties, zoals het monitoren van gegevens op afstand via telemetrie.

Heineken vroeg ons om een verbeterslag te maken in het telemetriesysteem en de operationele bedrijfsvoering van het systeem over te nemen.

Wij hebben onder meer de gebruikersinterface vervangen met een gebruiksvriendelijke web portal.

En softwarewijzigingen doorgevoerd om de betrouwbaarheid te vergroten.

De gegevens die op de web portal worden getoond zijn nu up-to-date en betrouwbaar en laat voor elke gebruiker de gegevens zien die van belang zijn.

Direct begrijpelijke informatie

Heineken vroeg ons met name een verbeterslag te maken in de begrijpelijkheid en bruikbaarheid van alle gemeten gegevens. Zoals het verbeteren van de gebruiksinterface die ze hadden.

Wij vervingen de interface voor een gebruiksvriendelijke webportal. Speciaal ontwikkeld op basis van de wensen van de gebruikers zelf.

Alle meetgegevens zijn in de nieuwe, beveiligde webportal direct inzichtelijk; de data wordt automatisch vertaald naar direct begrijpelijke informatie. Zo kan direct actie ondernomen worden als ergens het bier dreigt op te raken. Of als de temperatuur afwijkt.

Verbetering in de software

Naast de webportal verbeterden we ook de software aanzienlijk. De informatie is nu een stuk betrouwbaarder.

De verbeteringen aan de webportal en de software leidde ertoe dat:

  • De kwaliteit veel nauwkeuriger gemonitord wordt
  • De webportal veel meer gebruikt wordt door medewerkers
  • De planning voor leveringen aan verkooppunten veel efficiënter en nauwkeuriger verloopt

Grensverleggend

  • Afwijkende kwaliteit direct identificeerbaar
  • Betere planning van levering aan verkooppunten
  • Verbeteringen en kostenbesparingen in de logistieke operatie
  • Gebruiksvriendelijke interface, op maat, aansluitend bij KPI’s

Biertanks met sensoren

Het systeem dat we (door)ontwikkelden voor Heineken bestaat uit sensoren. Ze meten: biervolume, temperatuur en andere kwaliteitsparameters.

1
2
Bierkwaliteit meten met telemonitoring
1

Sensoren meten biervolume, temperatuur en andere kwaliteitsparameters.

2

De verbeteringen aan de webportal en de software leidde ertoe dat de planning voor leveringen aan verkooppunten veel efficiënter en nauwkeuriger verloopt.

Geïnteresseerd in wat telemonitoring voor ú kan betekenen?

Wij laten het u zien. En zorgen vervolgens voor de ontwikkeling, implementatie en het beheer. Ook voor úw bestaande telemetriesystemen!

We implementeren IoT-oplossingen voor:

Daarnaast werken wij samen met Philips, Bristol-Myers Squibb , Boehringer Ingelheim, GGD Gelderland Midden, GGD Utrecht, Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, Rode Kruis, Novartis, LUMC, Haga Ziekenhuis, Albert Schweitzer Ziekenhuis, SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland), Queen Mary University, AZ Dalmiaan, CHRU Tours, University of Zurich (UZH), SICS (Swedish Institute of Computer Science), Czech Technical University Prague en VU (Vrije Universiteit Amsterdam).