IoT-oplossing om fysieke belasting van militairen te meten

Het werk van militairen vraagt fysiek enorm veel. En de kans op overbelasting is dan ook groot.

Defensie wil de uitval van hun personeel voorkomen. Maar fysieke belasting was tot nu toe objectief moeilijk te meten.

Defensie vroeg ons een oplossing te leveren die de fysieke belasting van militairen meet tijdens oefeningen. En om de leiding te nemen over hun technologieproject ARMOR (Ambulant Registration of Military Operational Readiness System).

Met onze innovatieve druksensoren leveren wij een belangrijke bijdrage aan ARMOR.

We integreren deze sensoren in de legerlaars. En daarmee is het gewicht van de bepakking van militairen continu te meten.

Uitval wordt beter voorspelbaar en maatregelen kunnen genomen worden om overbelasting te voorkomen.

Krachtige druksensoren voor objectieve metingen

De door ons ontwikkelde ARMOR oplossing geeft objectieve informatie over de belasting die is opgelegd. De sensoren meten continu het gewicht van de belasting en de bepakking. Daarmee is het een middel om oefeningen te evalueren en de belasting eventueel aan te passen indien nodig.

Diverse metingen met modulaire oplossing

Om breder toepasbaar te zijn, ontwikkelden we een modulaire oplossing. Met heup- en borstsensoren, aanvullend op de druksensoren. Hiermee zijn diverse metingen mogelijk. Zoals lichaamshouding, energieverbruik en hartslagfrequentie. De combinatie hiervan leidt tot nieuwe toepassingen. En geeft nog meer inzicht in de fysieke belasting van de militairen.

Brede samenwerking

ARMOR wordt ontwikkeld in samenwerking met de afdeling Trainingsgeneeskunde en Trainingsfysiologie van Defensie, de Universiteit Twente en Evalan.

Door gebruik te maken van elkaars technieken en kennis bereiken we de best mogelijke oplossing voor ARMOR.

Grensverleggend

  • Druksensor geïntegreerd in legerlaars
  • Fysieke belasting van militairen objectief meetbaar
  • Uitval beter voorspelbaar én te voorkomen

Defensie over Evalan

“Evalan is een erg waardevolle partner gebleken in onze samenwerking over de afgelopen jaren. Ze zijn innovatief, professioneel, flexibel en enthousiast en realiseren oplossingen die aansluiten bij onze doelstellingen.”

drs. B.J. VeenstraSenior onderzoeker Fysieke Selectie en Prestatiemonitoring - Defensie
1
2
De sensoren meten continu het gewicht van de belasting en de bepakking.
1

De sensoren meten continu het gewicht van de belasting en de bepakking.

2

Met heup- en borstsensoren, aanvullend op de krachtsensoren zijn diverse metingen mogelijk. Zoals lichaamshouding, energieverbruik en hartslagfrequentie.

Geïnteresseerd in wat onze sensoren voor u kunnen betekenen?

Vertel ons uw wensen. Dan ontwikkelen wij een toepassing op maat.

We implementeren IoT-oplossingen voor:

Daarnaast werken wij samen met Philips, Bristol-Myers Squibb , Boehringer Ingelheim, GGD Gelderland Midden, GGD Utrecht, Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, Rode Kruis, Novartis, LUMC, Haga Ziekenhuis, Albert Schweitzer Ziekenhuis, SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland), Queen Mary University, AZ Dalmiaan, CHRU Tours, University of Zurich (UZH), SICS (Swedish Institute of Computer Science), Czech Technical University Prague en VU (Vrije Universiteit Amsterdam).