Ondersteunen van zorg professionals met Smart Care oplossing

Het EU-project EnSO richt zich op innoverende energietechnologie dat Evalan heeft geïmplementeerd in een wearable en sensor node. Deze combinatie resulteert in onze Smart Care oplossing.

Alle IoT-oplossingen hebben energie nodig om data te verzamelen en door te geven. Hierbij is het van belang dat deze oplossingen autonoom worden en ze geen batterijen of netwerkverbinding nodig hebben om data te blijven genereren. Tijdens het EnSO-project werd er onderzoek gedaan naar state-of-the-art microbatterijen, verschillende manieren van energie oogsten en power conditioning. Binnen dit project heeft Evalan de ontwikkelde energietechnologieën toegepast in twee IoT-oplossingen, de wearable sensor en de bGrid node. Hieruit is een Smart Care-oplossing ontstaan die nieuwe kansen kan creëren voor de gezondheidszorg.

‘Sustainable Wireless Sensor Node’

bGrid is een slimme gebouwoplossing die bestaat uit een netwerk van sensoren die onder andere temperatuur en luchtvochtigheid monitoren en personen lokaliseren. De bGrid node wordt nu aangedreven door een fotovoltaïsche cel van Solems zodat het volledig autonoom kan werken. Deze cel gebruikt binnenverlichting om de batterij van stroom te voorzien. De implementatie van de nieuwe technologie in de smart building node heeft geleid tot een verlenging van de batterijduur.

Minder energiegebruik wearable sensor

Naast het smart building sensornetwerk, heeft Evalan de energietechnologie toegepast op een wearable sensor. De wearable meet allerlei fysiologische waarden zoals hartslag, temperatuur en hydratatie. Daarnaast kan de wearable ook de houding van de borst en locatie van een patiënt waarnemen. Deze sensor heeft met de microbatterijen van EnSO minder energie nodig om dezelfde functies uit te voeren.

Smart Care-oplossing

De Smart Care-oplossing van Evalan bestaat uit de slimme gebouwfunctionaliteiten in combinatie met de functies van de wearable. Door de Smart Care-oplossing te implementeren kan de zorg professional patiënten lokaliseren, een val detecteren en activiteit van de patiënt monitoren. Het monitoren van deze parameters helpt bij het garanderen van de veiligheid van de patiënt. De wearables kunnen ook aan zorgobjecten worden bevestigd om gegevens over medicijnen, ziekenhuisbedden of insulinepompen te verzamelen en monitoren. Zo kunnen zorgprofessionals sneller een tool vinden en dit bespaart veel kostbare tijd.

EnSO battery
EnSO

Geïnteresseerd in onze Smart Care-oplossing?

Heb je vragen over onze Smart Care-oplossing of heb je interesse in de wearable of bGrid node?
Wij beantwoorden graag je vragen en helpen je om de juiste IoT-oplossing te vinden.