Telemetriesysteem in scheidingstechnologie

Evodos is wereldleider in scheidingsoplossingen voor algenfabrikanten.

Deze markt groeit snel. Reden voor Evodos om een nieuwe lijn centrifuges te introduceren. Aan ons vroegen ze een oplossing om de prestaties van deze machines op afstand te monitoren.

Wij ontwikkelden een telemetriesysteem op maat.

Het systeem verzamelt gegevens over de centrifuges die bij klanten van Evodos draaien. Die gegevens worden naar een centrale server gestuurd. Evodos kan deze gegevens inzien via een beveiligde webportal.

Nu heeft Evodos makkelijk inzicht in de operationele prestaties van de machines. Dat inzicht gebruiken ze voor de beste service aan hun klanten.

Uitstekende service dankzij telemetrie

Als je wereldleider bent, wil je wereldleider blijven. Dat geldt ook voor Evodos, dat zich beweegt op de snel groeiende algenmarkt. Zij leveren centrifuges die materie uit vloeistof scheiden. Of twee vloeistoffen uit een mengsel.

Hun klanten zijn algenproductiebedrijven over de hele wereld. De beste service leveren is dan ook een grote uitdaging voor Evodos.

Belangrijke parameters op afstand inzichtelijk

Zo kwam Evodos bij ons: met de vraag om een telemetriesysteem te ontwikkelen, dat hen in staat stelt de beste service te verlenen.

Dat systeem is er nu: vanuit de hele wereld sturen centrifuges allerlei parameters naar één centraal systeem. Een systeem dat wij voor ze beheren.

Zo heeft Evodos op afstand inzicht in de prestaties van hun machines. En kunnen ze daar naadloos op inspelen om hun klanten tevreden te houden.

Grensverleggend

  • Gegevensverzameling op afstand
  • Toegang tot gegevens via beveiligde webportal
  • Uitstekende service dankzij inzicht op afstand

Webportal met gebruiksvriendelijke interface

Alle gegevens zijn voor Evodos te benaderen via een beveiligde webportal. Ze kunnen zelf selecteren welke parameters gevolgd moeten worden tijdens elke stap in de productiecyclus.

Ook kunnen ze opnamecyclus instellen. Nu worden de gegevens twee keer per dag verzonden. Maar ze kunnen ook overschakelen op real-time monitoring.

Evodos - Telemetriesysteem in scheidingstechnologie

Geïnteresseerd in wat een telemetriesysteem voor u kan betekenen?

Vertel ons uw wensen. Dan ontwikkelen wij een telemetriesysteem op maat.

We implementeren IoT-oplossingen voor:

Daarnaast werken wij samen met Philips, Bristol-Myers Squibb , Boehringer Ingelheim, GGD Gelderland Midden, GGD Utrecht, Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, Rode Kruis, Novartis, LUMC, Haga Ziekenhuis, Albert Schweitzer Ziekenhuis, SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland), Queen Mary University, AZ Dalmiaan, CHRU Tours, University of Zurich (UZH), SICS (Swedish Institute of Computer Science), Czech Technical University Prague en VU (Vrije Universiteit Amsterdam).