Prestaties van machines op afstand monitoren met IoT

Evodos zocht naar een IoT-oplossing om hun machines die bij klanten draaien, te monitoren en zo hun service te verhogen.

Evodos is een Nederlands technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in scheidingstechnologie voor algenfabrikanten en leveren aan hun klanten, algenproductiebedrijven, over de hele wereld. Voor Evodos werd het lastig om inzicht te krijgen in de toestand van al deze centrifuges en er werd vaak onnodig technische ondersteuning naartoe gestuurd. Met onze IoT-oplossing kan Evodos de machines op afstand monitoren en de juiste ondersteuning bieden.

IoT-systeem op maat

Onze oplossing verzamelt gegevens over de centrifuges die bij klanten van Evodos draaien. Die gegevens worden naar een centrale server gestuurd. Evodos kan deze gegevens inzien via een beveiligde web portal. Evodos heeft nu makkelijk inzicht in de operationele prestaties van de machines. Dat inzicht gebruiken ze voor de beste service aan hun klanten.

Machines monitoren op afstand

Vanuit de hele wereld sturen centrifuges allerlei parameters naar één centraal systeem. Wij beheren dit systeem voor Evodos.  Evodos heeft inzicht in de prestaties van hun machines en kunnen daar naadloos op inspelen om hun klanten tevreden te houden.

Web portal met gebruiksvriendelijke interface

Alle gegevens zijn voor Evodos te benaderen via een beveiligde web portal. Ze kunnen zelf selecteren welke parameters gevolgd moeten worden tijdens elke stap in de productiecyclus. Ook kunnen ze opnamecyclus instellen. Nu worden de gegevens twee keer per dag verzonden maar ze kunnen ook overschakelen op real-time monitoring.

Grensverleggend

  • Dataverzameling en monitoring van machines op afstand
  • Betere technische ondersteuning
  • Toegang tot gegevens via beveiligde web portal
Evodos - Telemetriesysteem in scheidingstechnologie

Geïnteresseerd in het op afstand monitoren van jouw machines?

Vertel ons jouw wensen en wij ontwikkelen een IoT-systeem op maat.