Wearables

Nauwkeurig biometrische gegevens monitoren met draagbare technologie

Wearables zijn een essentieel onderdeel van onze wereld. Van smartwatches tot slimme schoenen, steeds meer producten vinden hun weg naar de consument. Naast gebruik door consumenten, worden wearables ook ingezet in een groot aantal sectoren, van gezondheidszorg tot sport.

Door draagbare technologie te combineren met het Internet of Things (IoT), kunnen gebruikers nauwkeurige en waardevolle real-time biometrische gegevens verzamelen. Het toepassen van deze combinatie heeft vele voordelen.

Continue patiëntbewaking

Continue patiëntbewaking

Sportprestaties verbeteren

Sportprestaties verbeteren

Persoonlijke begeleiding

Persoonlijke begeleiding

Veiligheid garanderen

Veiligheid garanderen

Wearables in de zorg: comfort, veiligheid en efficiëntie

Het belangrijkste voordeel van draagbare biometrische sensoren is dat ze op afstand kunnen monitoren. Met sensoren kunnen wearables biometrische parameters volgen, waaronder de hartslag, bloeddruk en temperatuur van een patiënt. Alle gegevens kunnen automatisch en op afstand worden verzameld en vastgelegd.

Als de bloeddruk van een patiënt bijvoorbeeld plotseling stijgt, kan een geautomatiseerd systeem dit herkennen en onmiddellijk een arts waarschuwen. Terwijl de toestand van de patiënt stabiel blijft, kan de arts zijn of haar tijd besteden aan andere patiënten. Een bijkomend voordeel is dat patiënten door deze benadering eerder naar huis mogen, waar ze meer comfort hebben en mogelijk meer controle over hun eigen behandeling.

Wearables in de zorg: comfort, veiligheid en efficiëntie
Sportprestaties verbeteren

Sportprestaties verbeteren

In de sport is het verhogen van het prestatieniveau essentieel voor succes. Om vooruit te komen, gebruiken steeds meer atleten, teams en coaches enorme hoeveelheden biometrische informatie. Door bijvoorbeeld voetbalteams tijdens de training uit te rusten met wearables, kunnen de coaches de positie van hun spelers in real-time vastleggen en volgen, naast hun snelheid, metabolische belastingafstand, versnelling en dynamische stressbelasting. Hierdoor kunnen ze werken aan hun tactische spel met behoud van een optimale conditie.

Wearable oplossingen, variërend van eenvoudige hartslagmeting tot slaapregistratie, maken meer gepersonaliseerde trainingsprogramma’s mogelijk.

Veiligheid bieden in zware werkomstandigheden

In zware werkomstandigheden is veiligheid een topprioriteit. Denk aan het leger of de brandweer. Er zijn ook veel industriële omgevingen waar medewerkers worden geconfronteerd met uitdagende omstandigheden, bijvoorbeeld bij het omgaan met gevaarlijke stoffen, hoge temperaturen of complexe en krachtige apparatuur. Wearables bieden manieren om nieuwe veiligheidspraktijken te ontwikkelen zonder de hoge prestatieniveaus in gevaar te brengen.

Een toepassing is het op afstand monitoren van vitale statistieken tijdens training of in actie. Door bijvoorbeeld de biometrische gegevens van een brandweerman te monitoren via een wearable – en tegelijkertijd omgevingsparameters bij te houden, zoals luchttemperatuur en CO2-niveaus – kan een teamlid op afstand voorspellen wanneer er gevaar, zoals oververhitting, dreigt en snel ingrijpen.

Veiligheid bieden in zware werkomstandigheden

Ben jij geïnteresseerd in de mogelijkheden met draagbare tech?