eHealth

Verhogen van kwaliteit gezondheidszorg met IoT

The Internet of Medical Things (IoMT), ook wel Smart Health of eHealth genoemd, is een steeds vaker voorkomend begrip binnen de zorg. Met oplossingen variërend van real-time asset tracking tot slimme matrassen, verhoogt slimme technologie in ziekenhuizen en andere zorginstellingen de kwaliteit van de gezondheidszorg, optimaliseert operationele processen, verhoogt de efficiëntie en verbetert de volledige patiënt-, werknemers- en bezoekerservaring.

Terwijl de druk op zorgverleners over de hele wereld blijft toenemen, leveren deze oplossingen een cruciale bijdrage aan de uitdagingen van zowel vandaag als de toekomst.

Real-time apparatuur tracken

Real-time apparatuur tracken

Zorgprocessen versnellen

Zorgprocessen versnellen

Op afstand monitoren

Op afstand monitoren

Gepersonaliseerde zorg

Gepersonaliseerde zorg

Biometrische monitoring op afstand

Patiëntmonitoring op afstand loopt voorop bij de implementatie van IoMT-oplossingen in de zorg. Via op IoMT gebaseerde biometrie kunnen zorgprofessionals op afstand de gezondheid en het welzijn van hun patiënten monitoren. Een sensor kan bijvoorbeeld de hartslag, bloeddruk en temperatuur van een patiënt volgen met een draagbaar apparaat, terwijl een softwaresysteem alle gegevens verzamelt en analyseert en ze omzet in bruikbare aanbevelingen. Als de hartslag van een patiënt plotseling stijgt, wordt automatisch een arts gewaarschuwd; zolang de toestand van de patiënt stabiel is, is de arts vrij om zijn of haar tijd te besteden aan andere patiënten.

Eenvoudige oplossingen zoals deze bieden duidelijke voordelen voor zowel de zorgverlener als de patiënt, zoals een verminderde werkdruk, verbeterde kwaliteit van de gezondheidszorg en een betere patiëntervaring.

Biometrische monitoring op afstand
Zorg verplaatsen naar thuis

Zorg verplaatsen naar thuis

Met de opkomst van slimme technologie en kleinere sensoren wordt het steeds eenvoudiger om een smart home-systeem te creëren dat zieken en ouderen helpt en een betrouwbare vorm van 24/7 zorg biedt zonder de noodzaak van frequente bezoeken van artsen of verpleegkundigen.

Door sensoren in huis, meubels en apparaten aan te brengen, kan een slim systeem de activiteiten van het individu herkennen, hem of haar eraan herinneren medicijnen in te nemen, een val detecteren, gezondheidsparameters bewaken, medische gegevens verzamelen en indien nodig een professional waarschuwen. Als gevolg hiervan kan de patiënt een normaal leven thuis leiden, in plaats van te worden verplaatst naar een zorgcentrum of ziekenhuis.

Zorgprocessen verbeteren

Daarnaast zijn er grote kansen op het gebied van medische apparatuur en asset monitoring. Met ingebouwde monitoring en geïntegreerde slimme gebouwinfrastructuur kan je bijvoorbeeld de locatie en het gebruik van activa volgen. Van real-time tracking van belangrijke medische apparatuur tot patiëntlokalisatie en alarmsystemen, embedded monitoring en slimme systemen kunnen de efficiëntie aanzienlijk verhogen en het hele operationele proces van uw zorginstelling optimaliseren.

In een druk, groot ziekenhuis, met personeel dat verschillende taken uitvoert voor verschillende patiënten of collega’s op verschillende locaties, kan directe toegang tot het juiste apparaat de belasting verlichten, wat leidt tot belangrijke tijd- en kostenbesparingen.

Zorgprocessen verbeteren

Ben jij geïnteresseerd in een eHealth-oplossing?