Snelle adoptie Internet of Medical Things

De snelle adoptie van het Internet of Medical Things (IoMT), oftewel biometrische monitoring, biedt vele kansen voor zorgprofessionals, sporters en mensen met fysiek zware beroepen. In de Verenigde Staten maakt op dit moment al 60 procent van de zorginstellingen gebruik van IoMT devices die onder andere de bloeddruk, hersenactiviteit en lichaamstemperatuur meten. Biometrische sensoren worden […]

Evalan manages the Smart Infrastructure of Unilever’s US Head Office

Evalan contributed to the development of a state-of-the-art Head Office for Unilever in the US. The office, based in Englewood Cliffs, represents the workplace of the future, with open and shared spaces connected by sensors giving insight into the use of each floor. The Head Office was opened in 2018. Evalan manages the data and will add new functions to the sensor-system.

Werkplek bezet? Check het met SmartEagle.

Iedereen herkent het. Je zoekt een plek om te werken, studeren of vergaderen maar alle plekken zijn bezet wanneer je aankomt. Hoe vroeg je ook bent, de meeste plekken zijn vaak al vergeven en dus moet je op zoek naar een bureau of vergaderkamer in een ander bedrijfsgebouw. Maar ook hier is het de vraag of er plek is. Om dit tegen te gaan, is Evalan in samenwerking met Arend van de Stadt, ondernemer in vision systemen. een IoT-oplossing aan het ontwikkelen: SmartEagle.

De start van het SINTEC-project

Op 16 en 17 januari heeft de kick-off plaatsgevonden van het SINTEC-project (Soft Intelligence Epidermal Communication Platform). Het project richt zich op het ontwikkelen van twee nieuwe technieken: rekbare pcb’s (printplaten) en communicatie via vetweefsel. Wij doen mee aan dit project en zijn afgereisd naar Zweden om de kick-off bij te wonen.

Danfoss Digital Actuator

Bluetooth Connectivity voor Danfoss NovoCon Actuator

Danfoss heeft recentelijk de NovoCon digital actuator geïntroduceerd, ontwikkeld voor het dynamisch regelen van water in verwarming- en koelinstallaties van gebouwen. In combinatie met de AB-CM klep is deze actuator een efficiënte oplossing voor regelen en meten van waterstromen die goed past bij de regeltechnische infrastructuur van moderne gebouwen.

Smart Water – Test met Waterleiding in Friesland van Start

In opdracht van Vitens is Evalan gestart met het testen van een nieuw real-time monitoring systeem voor waterleidingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een gedistribueerd meetsysteem dat door Evalan is ontwikkeld. Dit systeem verzamelt meetgegevens uit het netwerk en analyseert deze gegevens, in real-time. Het doel van dit systeem is om problemen in het netwerk in real-time te detecteren en snel te lokaliseren.

Om de nauwkeurigheid van het systeem te verhogen woreden opnemers gebruikt die de trillingen van kleppen registreert, en deze gegevens doorstuurt naar de centrale database. Deze trillingen kunnen worden gecorreleerd aan het dagelijkse patroon van waterstromen door het netwerk.

Kantoor van Microsoft op Schiphol uitgerust met bGrid

Evalan’s bGrid systeem is geïnstalleerd in het kantoor van Microsoft op Schiphol. Dit gebouw wordt daarmee ‘een soort smartphone waarop allerlei applicaties zijn te installeren’, aldus Jan Willem Weissink, directeur van Schiphol Real Estate. Een voorbeeld van deze applicaties is MAPIQ, een slimme werkplek-app, waarmee collega’s elkaar kunnen vinden, vrije werkplekken kunnen worden geïdentificeerd en […]

Gezondheidszorg, veiligheid en prestaties verbeteren met IoT en Biometrics

Download Whitepaper

Smart Industry en Internet of Things (IoT) oplossingen hebben de afgelopen jaren veel buzz veroorzaakt. Marktdeskundigen voorspellen een substantiële groei en een belangrijke hervorming van de industrie als gevolg hiervan. In deze White Paper kunt u lezen waar smart machines en IoT-oplossingen toe in staat zijn en hoe uw bedrijf kan profiteren van het Internet of Things.

Nieuwe Smart Building Oplossing Opgeleverd

Op 12 juni heeft Evalan de nieuwe smart building oplossing, bGrid ™ formeel opgeleverd aan OVG Real Estate.

OneLogistics – Supply Chain Management F-35

Evalan is toegetreden tot het OneLogistics Programma. Dit programma is het Nederlandse voorstel voor het Supply Chain Management van de Europese Operatie van het F-35 Joint Strike Fighter gevechtsvliegtuig.