Binnenklimaat op kantoor verbeteren met IoT

Uit onderzoek blijkt hoe belangrijk het binnenklimaat is voor werknemers.

Het heeft direct invloed op hun gezondheid en energieniveau gedurende een dag.

Rijksvastgoedbedrijf vroeg ons daarom een IoT-oplossing te ontwikkelen die nauwkeurig meet: CO2-gehalte, temperatuur en de luchtvochtigheid. Zodat bijvoorbeeld de ventilatie nauwkeurig ingesteld kan worden.

Het resultaat is een slim systeem, dat ook automatisch het binnenklimaat kan regelen.

Slim binnenklimaat-systeem voor gebouwen

Ons IoT-systeem voor een optimaal binnenklimaat werkt nauwkeurig: u weet precies wat de CO2-concentratie in een ruimte is. Evenals de temperatuur en luchtvochtigheid.

Vervolgens hoeft u alleen nog maar de instellingen aan te passen. Uw hele bedrijf profiteert daarna van het ideale binnenklimaat.

Automatisch klimaatbeheer

Het is ook mogelijk de instellingen automatisch aan te laten passen door het klimaatbeheersysteem. U heeft er geen omkijken naar; de sensoren meten, en het systeem doet z’n werk.

Hogere productiviteit, minder ziekteverzuim, lagere kosten

Als werkgever heeft u veel baat bij een gezond binnenklimaat. Het is bekend dat het de productiviteit van werknemers verhoogt. Bovendien hebben ze minder last van gezondheidsklachten en zijn werknemers minder vaak afwezig.

Grensverleggend

  • CO2, temperatuur en luchtvochtigheid real-time meten
  • Draadloze sensoren
  • Binnenklimaat optimaal instellen dankzij metingen, handmatig óf geautomatiseerd

Oók voor scholen, ziekenhuizen en kinderdagverblijven

Ons binnenklimaatsysteem is ook geschikt voor andere omgevingen dan kantoor. Op scholen leren leerlingen beter en in ziekenhuizen voelen patiënten zich prettiger.

Rijksvastgoedbedrijf - Binnenklimaat op kantoor verbeteren met IoT

Geïnteresseerd in verbetering van uw binnenklimaat dankzij IoT?

Ons klimaatsysteem kunnen wij op maat maken en integreren in uw gebouw. We laten het u zien. En komen samen tot een passende oplossing voor uw vraagstuk.

We implementeren IoT-oplossingen voor:

Daarnaast werken wij samen met Philips, Bristol-Myers Squibb , Boehringer Ingelheim, GGD Gelderland Midden, GGD Utrecht, Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, Rode Kruis, Novartis, LUMC, Haga Ziekenhuis, Albert Schweitzer Ziekenhuis, SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland), Queen Mary University, AZ Dalmiaan, CHRU Tours, University of Zurich (UZH), SICS (Swedish Institute of Computer Science), Czech Technical University Prague en VU (Vrije Universiteit Amsterdam).