Binnenklimaat op kantoor verbeteren met IoT

Rijksvastgoedbedrijf zocht een oplossing waarmee zij het binnenklimaat automatisch kunnen aansturen en hun duurzaamheidsdoelstellingen behalen.

Rijksvastgoedbedrijf vroeg ons om een IoT-oplossing te ontwikkelen die helpt bij het verduurzamen van gebouwen. Momenteel zijn gebouwen verantwoordelijk voor ongeveer 40% van ons energieverbruik en 36% van de CO2-emissies in de Europese Unie. Het doel van de IoT-oplossing van Rijksvastgoedbedrijf is om te zorgen voor minder energieverbruik en daarmee lagere energiekosten en comfort verbeteren.

Slim binnenklimaat-systeem voor gebouwen

Onze oplossing bestaat uit een slim systeem dat ook automatisch het binnenklimaat kan regelen en optimaliseren. Met het ontwikkelde systeem kunnen duurzaamheidsdoelstellingen worden behaald. Het IoT-systeem werkt nauwkeurig en meet verschillende parameters, zoals de CO2-concentratie, temperatuur en luchtvochtigheid. Door de instellingen aan te passen waar nodig, kan het energieverbruik worden verminderd én profiteert het hele bedrijf van het ideale binnenklimaat.

Automatisch klimaatbeheer

Het is ook mogelijk de instellingen automatisch aan te passen door het klimaatbeheersysteem. Je hebt er geen omkijken naar; de sensoren meten en het systeem doet z’n werk. Op deze manier zorgt ons IoT-systeem voor een optimaal binnenklimaat.

Hoge productiviteit, minder ziekteverzuim, lagere kosten

Naast energieoptimalisatie, draagt een gezond binnenklimaat ook bij aan de productiviteit van werknemers. Ruimtes die slecht geventileerd zijn, leiden tot concentratieproblemen, hoofdpijn en verminderde energie. Door real-time gegevens te verzamelen, ruimtes nauwkeurig te monitoren en automatisering in te zetten, kan je de luchtkwaliteit verbeteren en zorgen voor een comfortabele en gezonde werkomgeving voor bezoekers.

Ons binnenklimaatsysteem is ook geschikt voor andere omgevingen dan kantoor, zoals scholen, ziekenhuizen en kinderdagverblijven.

Grensverleggend

  • Draadloze sensoren meten CO2, temperatuur en luchtvochtigheid in real-time
  • Binnenklimaat optimaal instellen dankzij metingen, handmatig óf geautomatiseerd
  • Betere energiebeheersing waardoor duurzaamheidsdoelstellingen eenvoudig kunnen worden behaald
Rijksvastgoedbedrijf - Binnenklimaat op kantoor verbeteren met IoT
Rijksvastgoedbedrijf

Geïnteresseerd in verbetering van jouw binnenklimaat dankzij IoT?

Ons klimaatsysteem kunnen wij op maat maken en integreren in jouw gebouw. We laten het je zien en komen samen tot een passende oplossing voor jou vraagstuk.