Afstand tussen mensen in een ruimte meten met SmartEagle

Wat kun je als bedrijf doen om de 1,5 meter samenleving binnen jouw kantoormuren vorm te geven? Samen met ons spin-out bedrijf SmartEagle hebben wij een Distance Sensor ontwikkeld die de afstand tussen mensen in een ruimte meet.

Het openbare leven gaat weer opstarten: kantoren zullen zich weer vullen, restaurants gaan weer open en kinderen gaan weer naar school. Dit betekent niet dat we weer teruggaan naar hoe het leven eruitzag voordat het Corona virus in Nederland uitbrak. Hoe komen we veilig uit de intelligente lockdown en kunnen wij ons aanpassen aan de nieuwe samenleving waarin 1,5 meter de norm blijftDe SmartEagle Distance Sensor is hiervoor de oplossing.

Totaalbeeld van bezetting en gebruik van de ruimte

SmartEagle meet door middel van optische sensoren het aantal mensen dat in de ruimte zit, zelfs aan een specifiek bureau. Hierdoor kan de sensor detecteren of de mensen in die ruimte wel 1,5 meter afstand houden. Daarnaast meet SmartEagle ook het aantal mensen in de ruimte. Deze twee inzichten geven een totaalbeeld van de bezetting en het gebruik van de ruimte. 

Alarm wanneer 1,5 meter in gevaar komt

Wanneer het in de ruimte te druk wordt en de 1,5 meter in gevaar komt, geeft de SmartEagle dit aan door middel van een alarm. Dit alarm kan bestaan uit verschillende vormen: een stoplicht dat op oranje of rood springt, een melding op je telefoon wanneer je je telefoon registreert in het systeem of een omroepbericht. Vele andere communicatievormen zijn inzetbaar.

Hoe werkt de Distance Sensor?

Om de mensen in de ruimte te meten, wordt Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) gebruikt. De SmartEagle heeft als initiële functie om de werkplekbezetting in een kantoor te meten en mensen te helpen om sneller een werkplek te vinden. Het device is al getraind met ML en herkent onder andere mensen, koffiekopjes en laptops. De Distance Sensor detecteert bovendien het verschil tussen mensen en alle andere  in een ruimte.

Anonieme data

SmartEagle Distance Sensor maakt geen gebruik van smartphones of andere devices voor het monitoren van de afstanden. De sensoren registreren beelden maar slaan deze niet op in een database. De data is volledig anoniem. Alleen het aantal mensen in de ruimte wordt geregistreerd en hun onderlinge afstand. Door middel van ML worden de beelden meteen gecodeerdDe beheerder geeft aan welke afstanden in welke situaties toelaatbaar zijn en hij of zij kan de afstand zelf instellen.  

Grensverleggend

  • Een veilige werkomgeving bieden aan werknemers en bezoeker
  • Real-time inzicht in de bezetting van een ruimte en de onderlinge afstand
  • Een automatische melding wanneer de aangegeven afstand wordt overgeschreden

Geïnteresseerd in de SmartEagle Distance Sensor?

Samen met ons spin-out bedrijf SmartEagle hebben wij een Distance Sensor ontwikkeld die de afstand tussen mensen in een ruimte meet. Ook voor jou kunnen we deze IoT-oplossing implementeren. Neem contact met ons op.